Ország-világ

2012.01.26. 12:29

MSZP: a kormány változtasson az egykulcsos adórendszeren

Haladéktalanul változtassa meg a kormány az egykulcsos adórendszert - követeli a kormánytól az MSZP.

MTI

Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy haladéktalanul változtassa meg a szerintük elhibázott, igazságtalan egykulcsos adórendszert, valamint csökkentse az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adókulcsát.

[namelink name="Kormos Kata"], az ellenzéki párt szóvivője csütörtöki, az MTI-hez eljutatott közleményében azt írja: [namelink name="Orbán Viktor"] miniszterelnök gazdaságpolitikája megbukott, mert nem növekedett a gazdaság, a munkahelyteremtés messze elmarad az ígéretektől, a kormány újabb és újabb adókkal terheli az embereket és a vállalkozásokat, napról napra romlanak az életkörülmények.

A szóvivő utalt arra, hogy a múlt évben különösen nagymértékben emelkedett néhány alapvető élelmiszer ára, az európai léptékkel mérve legmagasabb 27 százalékos áfa következményét máris érezni lehet, és immár a lakosság 80 százalékának marad egyre kevesebb pénz a zsebében.
[namelink name="Gúr Nándor"], az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke csütörtöki közleménye szerint Czomba Sándor foglalkoztatási államtitkár vitatja, hogy csupán a kormány trükkös "munkahely-matematikája" révén nőtt közel 30 ezerrel a foglalkoztatottak száma 2011-ben.

Az ellenzéki politikus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) munkaerő-piaci adataira hivatkozva azt közölte: az ellátórendszerből 90 nap után "kiradírozott" munkanélküli már nem számít álláskeresőnek, s ha a korábban napi 6-8 órában foglalkoztatott közmunkás teendőit két, napi 4 órában alkalmazott közmunkással végezteti el a kormány, az nem más, mint a munkaidőalap osztással történő szaporítása.

[namelink name="Czomba Sándor"] foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár kedden sajtótájékoztatóján elmondta, 2011-ben általában 30-40 ezerrel dolgoztak többen éves szinten, mint az azt megelőző évben, ez a növekmény pedig a versenyszférában valósult meg.

Címkék#adó#MSZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában