Üdülés, táborozás, pihenés

Hódmezővásárhely - – Az Erzsébet-programnak köszönhetően ebben az évben több mint 2000 vásárhelyi üdülhetett, pihenhetett, és az először megrendezett Erzsébet-vetélkedő szóbeli döntőjébe bejutott a Bethlen Gábor Gimnázium csapata – mondta Almási István polgármester csütörtökön sajtótájékoztatón.

Munkatársunktól

A polgármester közölte: a strandutalványt 200 nyugdíjas vette igénybe. [namelink name="Guller Zoltán"], a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a 3 éve életre hívott program, amely a gyerekek, a fogyatékkal élők, a nagycsaládosok és a nyugdíjasok pihenését igyekszik segíteni, sikeres. Idén köszöntötték a 400 ezredik résztvevőt. A magyarországi turizmus 4,5 százalékát adja az Erzsébet-program, amely a Balaton-parti településeknél közelíti a 13 százalékot.

– Az Erzsébet-program kiváló kezdeményezés, mert azokkal a társadalmi csoportokkal foglalkozik, amelyek nagyobb törődést igényelnek – közölte [namelink name="Juhász Tünde"], a Csongrád Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott, megemlítve, a megyéből eddig 20 ezren vehettek részt különböző programokban, ebből 5000 gyerek volt, és az Erzsébet talentumprogramnak köszönhetően a táborokban kiválasztották a kiemelkedő teljesítményt nyújtó, tehetséges fiatalokat. Arról is szólt, hogy az őszi kiránduláson 300 megyei tanuló vett részt, 1000 forintos tarifáért, ami nagy segítség a családoknak.

[namelink name="Kakas Béla"], Sándorfalva polgármestere azt emelte ki, hogy az átlátható pályáztatásnak köszönhetően évente iskolásaik 20 százaléka vehetett részt a különböző programokon – eddig mintegy 600 –, és az Erzsébet-program nem gyermekmegőrző, a szeretetközpontúság, a szolidaritás jellemzi, gazdag kulturális és sportkínálattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!