Egyperces

2013.01.04. 10:49

Craig nem ihat nyilvánosan

Nagy felelősséggel jár egy olyan nagy szerep, mint James Bondé – mondja a 007-es ügynököt megformáló Dainel Craig.

Munkatársunktól

Vélhetően igaza van: a Skyfall, a 23. Bond-film az összes korábbinál népszerűbbnek bizonyult – már az előzetes felmérések is azt mutatták, hogy minden eddigi kasszasikert és nézőszámot megdönt.

– Nagy felelősség Bond bőrébe bújni. Pontosan ezért nem tehetem meg, hogy berúgok egy kocsmában és hazatántorgok. Méltónak kell lennem hozzá, az emberek nem csalódhatnak sem bennem, sem benne – mondta a 44 éves színész, aki a most elkészült és bemutatott Skyfall után még inkább tudatában van annak, hogy a kamerák minden alkalommal őt keresik, legyen szó fotósokról vagy tévéstábokról.

A brit színész, aki feleségével, Rachel Weisszel New Yorkban él, már túljutott azon a kétségbeesésen, ami akkor fogta el, amikor megkapta az első felkérést a 007-es ügynök megformálására.

– Nevetségesnek éreztem magam. Én mint James Bond? Féltem a kritikáktól, féltem, hogy túl nagy a feladat, és az egész kudarcra van ítélve. De ez már a múlté. Akkoriban olyan emberekkel beszélgettem, akiknek már negyvenéves múltjuk van a filmiparban. Azt mondták: képes vagyok rá, de az életem meg fog változni. És azt is mondták: ha ezt elvállalod, soha nem lesz semmi olyan, mint régen. Nem térhetsz be egy bárba meginni valamit anélkül, hogy ne ismernének fel, nem sétálhatsz végig az utcán anélkül, hogy ne bámulnának meg.

Craig azt is hozzátette: nem arra vágyik, hogy jól berúgjon egy bárban, ezt csak a példa kedvéért mondta, hogy érzékeltesse: egy színész élete egy csapásra megváltozik, ha sztár lesz belőle.

– Nem tudok normális életet élni többé. Fotósok követnek mindenütt. És fényképeznek, bármit csinálok. Nem tehetek semmi olyat, amit normális ember megtehet, de végül is be kell vallanom, hogy ezt már mesterfokon űzöm.

A színész azt is hozzátette: a bulizásból annak idején rendesen kivette e részét. Rengeteg dolgot csinált már eddig is az életében, de az elszomorítja, hogy nem mehet úgy el sehová, hogy ne követnék kíváncsi tekintetek. És végül is, vallotta be, a bárpult mellett való békés üldögélés is hiányzik neki.

Az egészben az a vicces, hogy Craig napközben nem iszik. Többször előfordult, hogy meglátták egy étteremben, és küldtek neki egy klasszikus Martinit a rajongók. Ő megemelte a poharat: Egészségére – majd érintetlenül visszatette az asztalra. Délelőtt 11 órakor senki kedvéért nem fog inni!

Craig arról is beszélt, hogy alakításait állandóan összehasonlítják a korábbi Bond-szereplőkével. Nemcsak mások, hanem ő maga is.

– Amit én csinálok, az nem olyan, mint amit Pierce csinált, és Pierce sem volt olyan, mint Roger Moore vagy Sean Connery vagy Timothy Dalton. A dolgok megváltoztak. Minden Bond-főhősnek más technológiai jut. Pierce szokta mondani: egy Bond-szerep olyan, mint ha valaki egy miniállamért lenne felelős. Vigyázni kell rá, és diplomatikusnak kell lenni. Tény, hogy plakátfiú vagyok, még akkor is, ha nem akarok az lenni.

A rajongók megnyugtatására szolgáljon: a brit színész most írt alá szerződést további két Bond-filmre, így még találkozhatunk vele 007-es ügynökként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!