Egyperces

2012.05.10. 11:54

Ötvenezer jüant tépett szét, a férje zsákban vitte a bankba a darabokat

Ötvenezer jüant tépett szét egy elmebeteg nő Kínában. A pénzt férje gyűjtöte a kezeltetésére.

MTI

Apró darabokra tépett ötvenezer jüant - a kezeltetésére szánt pénzt - egy elmebeteg nő Kínában, a bankjegyek összeragasztásához aztán netezők szolgáltak különböző ötletekkel.

Az elmúlt napokban bejárta a kínai internetet a megdöbbentő hír: egy Szecsuán (Sichuan) tartománybeli, mentális problémákkal küzdő nő rohama során széttépte a férje által kezeltetésére összegyűjtött 50 ezer jüant (1,8 millió forint). Az ötszáz darab bankjegy darabjait a hazaérkező férj zsákban vitte a Bank of China helyi fiókjába, ahol a meglepődött alkalmazottak a fecniket ugyan nem cserélhették át ép bankjegyekre, ám jóhiszeműen felajánlották segítségüket összerakásukra.


A kézi metódus mindazonáltal nem bizonyult hatásosnak: tizenkét alkalmazott hat órás munkájának eredményeként mindössze egyetlen darab 100 jüanost sikerült megragasztani.

A férfi a kínai internetes közösséghez fordult segítségért, pár nap alatt több mint félezer fajta megoldási javaslat érkezett. Egy számítástechnika szakos hallgató például felajánlotta, hogy beszkenneli és felcímkézi a darabokat, majd azokat számítógép segítségével összerakja, ezzel nagyjából egy hónap alatt végezne. Egy kirakósjáték-specialista is jelentkezett, azt állítva, hogy ő gyorsabban, körülbelül négy nap alatt készülne el a darabok összerakásával. Egy művész azt javasolta, hogy a bankjegydarabokból csináljon kiállítást a család - ám a kínai jogszabályok tiltják a valuta kereskedelmi termékek előállításában való felhasználását.

A legnagyvonalúbb megoldással végül egy Cö (Ze) nevű férfi állt elő, aki közölte: ép bankjegyekben odaadja az összeget, ha megkapja a széttépett darabokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!