Ország-világ

2014.02.01. 17:16

Folyamatosan mentik a hóban rekedt utasokat Szerbiában

A hatóságok péntek este óta mintegy 1000 embert mentettek ki a hó fogságából, továbbra is arra kérik a lakosságot, hogy aki teheti, maradjon otthon.

Folyamatosan mentik a hóban rekedt utasokat Szerbiában, Vajdaság északi részén azonban továbbra is kritikus a helyzet.

A hófúvás miatt az Újvidékhez közeli Verbásznál (Vrbas) elakadt a Belgrád és Budapest, illetve Budapest és Belgrád között éjszaka közlekedő nemzetközi vonat. A mintegy 100 utast dél körül tudták csak kimenteni. Belgrád és Szabadka között szünetel a vasúti forgalom.

A Szabadka és Belgrád közötti autópályán, az észak-bácskai Bácsfeketehegy (Feketic) közelében mintegy 200 személygépkocsi vesztegel már több mint 16 órája, a legfrissebb helyszíni információk szerint mentésük koradélután megkezdődött, katonai helikoptereket is bevontak a mentésbe.

A Szabadka és Újvidék közötti útszakasz mindkét irányban járhatatlan - tájékoztattak a hatóságok, hozzátéve, hogy a felelőtlenül útnak induló autósok jelentik a legnagyobb problémát.

Goran Nikolic, a szerb belügyminisztérium tűzoltósági-mentési egységének parancsnoka elmondta, hogy Szabadkán a jeges eső okoz további gondokat.

A Vajdaság déli részén fekvő Nagybecskereket Belgráddal összekötő úton a többméteres hótorlaszok miatt már csütörtök este leállt a forgalom, az ott rekedt autósokat péntek délután helikopterrel mentették ki, de az út továbbra is járhatatlan.

Magyarország és Románia felől nem léphetnek be Szerbia területére a tehergépjárművek, a Dunán betiltották a hajózást. A hatóságok szombaton 13 órától megtiltották a Szerbiába belépő személy- és teherforgalmat valamennyi Csongrád megyei határátkelőn, Tompánál pedig csak a 3,5 tonna alatti tehergépjárműveket, illetve a személyautókat engedik át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában