Egyperces

2014.04.01. 07:19

70 év után végeztek volna ki egy nőt - új tárgyalás jön

A most 57 éves Michelle Byromt azért ítélte el a bíró, mert a vád szerint 1999-ben felfogadott valakit, hogy végezzen a férjével, aki rendszeresen bántalmazta őt.

MTI

Mississippi állam legfelsőbb bírósága hétfőn elrendelte egy gyilkossági ügyben 2000-ben halálra ítélt nő ügyének újratárgyalását.

A most 57 éves Michelle Byromt azért ítélte el a bíró, mert a vád szerint 1999-ben felfogadott valakit, hogy végezzen a férjével, aki rendszeresen bántalmazta őt. A nő fia börtönleveleiben és a bíróság által kirendelt pszichológusnak bevallotta, hogy ő ölte meg az apját, de a vádlottak padján ezt megmásította. A törvényszék előtt már azt állította, hogy az anyja 15 ezer dollárért egy barátját bérelte fel a gyilkosságra.

A Mississippi állambeli Iukában elkövetett gyilkosság idején egyébként az elítéltet kétoldali tüdőgyulladással kórházban kezelték.

Michelle Byromt az esküdtszék bűnösnek találta, a tárgyalását levezető bíró, Thomas J. Gardner pedig halálra ítélte. A mississippi legfelsőbb bíróság elrendelte, hogy az ügyet most egy másik előtt kell tárgyalni.

Jim Hood mississippi főügyész azt kérte, hogy az elítéltet március 27-én végezzék ki, ám a végső döntést meghozni hivatott legfelsőbb bíróság az új tárgyalás mellett döntött. A bírói testület rámutatott, hogy rendkívüli és igen ritka esetről van szó. Mississippiben 70 éve végeztek ki utoljára női elítéltet.

[namelink name="Arch Bullard"] ügyész, aki az első tárgyaláson a vád képviselője volt, kijelentette: meggyőződése, hogy a gyilkosságot Byrom tervelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!