Szeged és környéke

2014.11.21. 20:30

Százak keresik Hannauer Gábort

Szeged - Speciális mentők, civilek, barátok segítik a hatóságokat Hannauer Gábor megtalálásában. A 29 éves, zavart, kimerült férfi 7 napja tűnt el.

Segesvári Csaba

 Újabb keresés indul ma reggel

A Móra Ferenc Múzeum elé várják ma reggel 7 órára azokat, akik segítenének Hannauer Gábor felkutatásában. A csoporthoz napközben is lehet csatlakozni, az érdeklődők a 70/387-1279-es telefonszámon jelentkezhetnek.

Önkéntesek, barátok, a zagyvarékasi Életjel Mentőcsoport, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat is bekapcsolódott a múlt vasárnap eltűnt 29 éves [namelink name="Hannauer Gábor"] keresésébe. A férfi felkutatására létrehozott, Eltűnt Hannauer Gábor elnevezésű Facebook-csoporthoz eddig közel 200-an csatlakoztak, tegnap mi is beszálltunk a keresésbe.

Délelőtt arról jött hír, hogy Gábort a Rókusi körúti gyorsétkezdénél látták, a szemtanú szerint a padon ült, és egy mcdonald’sos zacskóból evett. Autóval többször körbejártuk a helyszínt, de nem akadtunk a nyomára. Időközben kiderült, a csoport tagjai beszéltek az étterem dolgozóival, de ők nem szolgálták ki a pénz, iratok és telefon nélkül kóborló Gábort.

A belvárosban számtalan helyen kitették Hannauer Gábor képét, délután egy órakor újabb, szervezett keresést indítottak. – Felosztottuk a várost, a keresők párban mennek. Kis szórólapot és nagy plakátot is visznek – mondta lapunknak Gábor testvére, Hannauer Péter. A fiatalember, aki Angliából repült haza fivére eltűnése miatt, hozzátette, szerda óta csapatban kutatnak Gábor után.

– Sugárirányban megyünk, a töltésig járjuk be a várost. Azt gondolom, valahol itt bolyong. Folyamatosan kapunk információt arról, hogy látták Gábort, de még nem találtuk meg. Mindenkit arra kérünk, ha találkoznak a testvéremmel, ne érjék be annyival, hogy felhívják a 112-t, maradjanak vele a rendőrök kiérkezéséig. Ugyanis hiába jelzik délelőtt, hogy reggel 6-kor felbukkant a testvérem – mondta Hannauer Péter. Hozzátette, testvére zavart, orvosi segítségre szorult, lehet, hogy magában beszél, a kimerültségtől részegnek tűnhet.

Hátha valaki látta... Szeged több pontján kiragasztották az eltűnt Hannauer Gábor képét. Fotó: Segesvári Csaba

Hátha valaki látta... Szeged több pontján kiragasztották az eltűnt Hannauer Gábor képét. Fotó: Segesvári Csaba
A barátok és családtagok mindent megtesznek a férfi megtalálásért, fényképeket osztottak a tömegközlekedési járművek sofőrjeinek, az ellenőröknek, a taxisoknak. Plakátoltak a bevásárlóközpontok környékén, ugyanis úgy tűnik, Gábort a városban látták, hol a nagyállomás, hol a Vám tér, hol pedig a Moszkvai körút környékén. Az önkéntesek azt mondják, addig járják az utcákat, amíg meg nem találják Gábort.

– Három kutyával jöttünk Szegedre, a belvárost vizsgáltuk át. A bejelentéseket próbáltuk leellenőrizni, de értékelhető nyom még nincs. A hideg miatt valószínűleg melegedőt keres, ezeket a helyeken kell átnézni – mondta Turi László, az Életjel Mentőcsoport elnöke és szóvivője. A zagyvarékasi mentőcsoport vezetője kollégáival csütörtök este érkezett Szegedre, amikor közel 100-an fésülték át a belvárost. Seller Andrástól, a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat vezetőjétől megtudtuk, az elmúlt napokban átnézték a Tisza bal és jobb partját, a körtöltésen kívüli hajléktalantanyákat. – Szombat reggel indítunk egy újabb, nagyszabású keresést, amelyhez a katasztrófavédelem is csatlakozik – mondta [namelink name="Seller András"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!