Egyperces

2014.05.24. 10:09

Cukiság: kiscicáktól indult be Maszat kutya teje - videó

A nyolcéves foxikeverék három elárvult kölyökcicát fogadott be, akiket olyannyira magáénak tekint, hogy tej fakadt az emlőiből.

A nyolcéves szuka kutyus a kaposvári Gálék megdöbbenésére nem csupán örökbe fogadta a három árván maradt kiscicát, de tejjel táplálja is őket. A kicsik anyja múlt szerdán, a nagy vihar alatt tűnt el, a fájdalmas nyávogást hallva pedig Maszat nem tétovázott - írja a Bors.

– Először csak annyit láttunk, hogy odabújik hozzájuk és nyugtatja őket. Azután pedig az emlőihez igazgatta a kiscicákat, azok pedig kisvártatva szopni kezdtek – mesélte a nem mindennapi esetet a gazdájuk, Viki.

Maszatnak utoljára hat évvel ezelőtt született kölyke, csoda folytán a kiscicák hatására mégis tej fakadt az emlőiből. Anyaként viselkedik az apróságokkal, naponta többször szoptatja és tisztogatja őket, és ha egyikük fölsír éjszaka, azonnal megnyugtatja. A kiscicákat a szájában szállítja, nagyon vigyáz arra, hogy nehogy bajuk essen.



Maszat különleges kutyus, gazdája szerint végtelenül intelligens, mindent megért, pedig sosem tanították.

– Nagyon büszkék vagyunk rá. Úgy gondolom, hogy sokan tanulhatnának tőle türelmet és önfeláldozást - mondta büszkén a középiskolás lány.

A túlzott ragaszkodás miatt kialakulhat álvemhesség, melynek okát dr. Szabó Eszter világította meg.

– Az álvemhesség azoknál a kutyusoknál szokott kialakulni, akik nagyon szoros kapcsolatban vannak a gaz-dáikkal, csupán a szeretet és a ragaszkodás miatt is kialakulhat ez a hormonális folyamat – magyarázta a Balatonalmádi Lutra Állatorvosi rendelő vezetője.

Borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!