Szeged és környéke

2012.06.28. 12:51

Földön, vízen, levegőben taroltak a járőrök

A Szegedi Rendészeti Szakközépiskola 4 fős csapata bizonyult a legjobbnak az I. Országos Határrendészeti Járőrversenyen.

Delmagyar.hu

15 területi szervtől 19 csapat nevezett az I. Országos Határrendész Járőrversenyre, amelyet dr. Lukács János r. dandártábornok, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitott meg szerdán délelőtt Kiszomboron. A rendezvény fővédnöke [namelink name="dr. Hatala József"] r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány.

A „Földön, vízen, levegőben" elnevezésű rendezvényre főként a határrendészeti területen szolgáló rendőrök neveztek az ország minden részéből. Tudásukról 8 állomáson, elméleti és gyakorlati feladatok keretében kellett számot adniuk.

A 15 km hosszú pályán – melyből közel 5 km-t gyalogosan teljesítettek – többek között okmány- és eszközismereti, valamint elsősegélynyújtási kérdésekre adtak választ, míg gyakorlati tapasztalataikat a jármű- és terepkutatási feladatok során kamatoztatták.


A megmérettetésnek különös aktualitást adott, hogy az éjszaka folyamán a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség rendőrei hat török és egy koszovói állampolgárságú határsértőt fogtak el, akiket – versenyen kívül - jelenleg is kihallgatnak.

Az utolsó csapat beérkezésekor már nagy volt az izgalom és a kíváncsiság az elért helyezésekért. A harmadik helyre futott be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 1. számú csapata, míg másodikként ért célba Szabolcs - Szatmár - Bereg megye 1. számú csapata. Az első helyért járó díjat a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola diákjai "zsebelték be" remek teljesítményükért.

A dobogósoknak járó üvegemlékplakettet és a környező települések önkormányzatai által felajánlott ajándékcsomagokat [namelink name="dr. Lukács János "]r. dandártábornok úr mellett [namelink name="dr. Vas Gizella"] r. ezredes asszony, az Országos Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Főosztályának vezetője adta át, valamint gratulációját fejezte ki [namelink name="Szegvári Ernőné"] asszony, Kiszombor nagyközség polgármestere és Marosvári Attila úr, Makó város alpolgármestere is. A nap végén valamennyi résztvevőt emléklappal jutalmaztak a verseny sikeres teljesítéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!