Helyi sport

2014.06.12. 19:14

A Szentesi VK feljelentette Mihók Attilát

Vízilabda, Szentes - Március elején emlékezetes mérkőzést játszott az azóta bajnoki címet nyert Hungerit-Szentes női vízilabdacsapata és a Dunaújvárosi Főiskola. A vendég újvárosiak 12–11-re nyertek az alapszakaszbeli partin, de a meccs nem ezért maradt emlékezetes: Mihók Attila újvárosi edző tört-zúzott, feljelentették.

Imre Péter

Március elején rendezték Szentesen a Hungerit-Szentes– Dunaújváros női vízilabda bajnoki találkozót, amelyet a vendégek 12–11-re megnyertek.
Az összecsapás a vendégtréner, [namelink name="Mihók Attila"] alakításai miatt maradt emlékezetes, akkor ezt írtuk a történtekről: „Nem tetszett: Mihók Attila. Az újvárosi tréner szombaton Szentesen gerendási »magaslatokba« emelkedett. Egy ítéletet olyan vehemensen reklamált, hogy Füzesi bíró sárga lappal jutalmazta. Erre az egyik műanyag széket felemelte, földhöz vágva összetörte. Villant a piros. Ezt újabb szék bánta, amelybe többször belerúgott".

Ahelyett, hogy elnézést kért volna a történtekért, felajánlotta volna a kár megtérítését, Mihók az országos sportnapilapban (június 2-án) a helyieket, a rendezőket, biztonsági őröket okolta a történtekért, mondván: provokálták. Információink szerint ekkor telt csordultig a pohár, és tett feljelentést [namelink name="Magyar József"], a Szentesi VK klubelnöke.

Mihók Attila itt még a meccsel foglalkozott. Fotó: Frank Yvette

Mihók Attila itt még a meccsel foglalkozott. Fotó: Frank Yvette
A Nemzeti Sportban megjelentekre reagálva az egyesület a következő közleményt adta ki:

„Emlékezetkiesésben szenved Mihók Attila, amikor azt állítja, a március 8-i Hungerit-Szentes–Dunaújvárosi Főiskola női bajnoki mérkőzésen »semmi olyan nem történt, ami ne fordulna elő egy magas hőfokú mérkőzésen«. Az igazság az, hogy a találkozó játékvezetői trágár bekiabálásai miatt Mihók Attilát először sárga lappal büntették, majd miután folytatta minősíthetetlen viselkedését, piros lapot kapott. Mihók Attila nem tudta elfogadni a játékvezetők ítéletét, ezért ordítani, törni-zúzni kezdett, aminek eredményeként két szék is eltört, ezzel is veszélyeztette a közelében állók biztonságát. A biztonsági őrnek kellett lecsillapítania a magából kifordult újvárosi trénert. Mindezt fényképek és a találkozón jelenlévők bizonyítják. A történtek után Mihók Attila – aki a Magyar Vízilabda Szövetség fizetett utánpótlás szövetségi edzője, gyermekek felkészítője – elnézést nem kért, és az anyagi kárt sem térítette meg. Az uszodában és más sportpályákon sem lehet ilyen sportszerűtlenül viselkedni egy edzőnek. Ilyen nem fordulhat elő a jövőben!" – áll a közleményben.

Az üggyel kapcsolatban megpróbáltuk elérni Mihók Attilát, a Dunaújvárosi Főiskola VE-nél azt a felvilágosítást kaptuk, nyaral. Viszont Koszi Ferenc klubelnök elmondta: ez nem az egyesület, hanem a szakember ügye, valamint azt is kijelentette: ehhez hasonló események magas hőfokú mérkőzéseken, rangadókon bármelyik sportágban előfordulnak, erre több példát tudna sorolni. A Szentesi Rendőrkapitányság már megkezdte az ügy kivizsgálását, a tanúk kihallgatását.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában