Bulvár, celeb

2012.05.06. 17:58

Először beszélt férjéről Bujtor Judit a veszprémi megemlékezésen

Először beszélt nyilvánosság előtt férjéről 2009-ben bekövetkezett halála óta Bujtor Judit vasárnap a veszprémi Petőfi Színházban, a Bujtor István születésének 70. évfordulóján tartott pódiumbeszélgetésen.

MTI

A Petőfi Színház egykori igazgatójára felesége mellett [namelink name="Kern András"], Kossuth- és Jászai Mari- díjas Kiváló és Érdemes Művész, valamint [namelink name="Mészáros Géza"], háromszoros magyar bajnok vitorlázó, versenyzőtárs emlékezett, a beszélgetést Varga Róbert újságíró vezette.

[namelink name="Oberfrank Pál"], a Petőfi Színház igazgatója jelen időben beszélt Bujtor Istvánról, mert mint mondta: még mindig közöttünk van, máig érződik hatása a teátrumban.

"Hihetetlen, hogy nem él, tegnap volt a születésnapja...szomorú vagyok" - válaszolta [namelink name="Bujtor Judit"] a kérdésre, hogyan készült a beszélgetésre. Első találkozásuk "indexen van" - mondta később nevetve, majd némi unszolásra elmesélte, hogy már gyerekkorukban is ismerték egymást, egy házban laktak, aztán évekkel később szerelmi kapcsolat szövődött közöttük, és 30 évig együtt éltek.

Először beszélt férjéről Bujtor Judit a veszprémi megemlékezésen. Fotó: MTI/Nagy Lajos (galéria)


Borzasztó szórakoztató ember volt, nem lehetett unatkozni mellette. Amerre megfordult, mindenki szerette, és ő is szerette az embereket. Ajándék volt vele élni - ecsetelte Bujtor Judit.

Bujtor szerette a sportot, minden futball eredményt ismert, figyelemmel kísérte a teniszt, maga is teniszezett, és kettesben sokat szókirakóztak, amihez néha "békebírót" kellett hívni. "Ember volt, közhely nélkül" - mesélte Bujtor Judit. Hozzátette: férje tisztelte az időseket, főként a pályatársakat, a gyerekekkel pedig "tüneményesen" viselkedett.
Legendás humoráról Mészáros Géza több szórakoztató történettel emlékezett meg.

Először beszélt férjéről Bujtor Judit a veszprémi megemlékezésen. Fotó: MTI/Nagy Lajos (galéria)


Kern András közös balatoni emlékeiket idézte fel. "Az egész északi part össze van bujtorozva" - jelentette ki, hogy érzékeltesse, számos helyen forgattak filmet, jártak vendéglátóhelyekre, írtak jeleneteket.
Remek művészbarát, jó kolléga volt - festette le Bujtor Istvánt. Mint mondta: a humorban is egymásra találtak, egy húron perdültek, ami a munkában is megmutatkozott.

"Jó fiú volt, melegszívű srác, számomra olyan, mintha osztálytársam lett volna. Hiányzott belőle az irigység, ami ritka a mi pályánkon" - hangsúlyozta a színész. "Sokáig fogunk rá emlékezni, titkát elvitte magával" - tette hozzá.

A veszprémi színház igazgatói posztjának elvállalását alaposan megfontolta. Mint özvegye megjegyezte, örült a döntésnek, mert Bujtor abban az időszakban éppen "nem volt jó passzban". A színházban viszont jó csapatot hozott össze, sikert ért el, "ebben is büszke lehettem rá" - mondta Bujtor Judit.

Igazi nagy színész volt a magyar film arany korában, ezt nem szabad elfelejteni - emlékeztetett Kern András. Míg Mészáros Géza azt emelte ki, hogy Bujtor sokoldalú és művelt "reneszánsz ember" volt.

"Ezek után látjátok, mit vesztettem" - zárta le a visszaemlékezést Bujtor Judit.

A pódiumbeszélgetés után a Petőfi Színház falánál megkoszorúzták Bujtor István emléktábláját.

A színművész emlékét vasárnap Tihanyban több rendezvénnyel idézték fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!