Makó és környéke

2013.05.28. 22:22

Másodszor kínálják a volt székházat Makón

Makó - Senkinek sem kellett az Egyesített Népjóléti Intézmény Béke utcai egykori székháza, ezért a város most újra meghirdeti – többek között erről is szó lesz a mai képviselő-testületi ülésen Makón.

Szabó Imre

Beszámolnak a városi cégek

A mai képviselő-testületi ülés reggel 9-kor kezdődik a városházán. Az érdeklődők meghallgathatják többek között a Tisza–Maros-szögi Vízgazdálkodási Társulat belvíz-mentesítési, öntözési munkáiról szóló tájékoztatóját, és az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság képviselője is szót kap. Az önkormányzati tulajdonú cégek beszámolnak múlt évi tevékenységükről.

Egy hónappal ezelőtt hirdették meg, de egyetlen érdeklődő sem jelentkezett az Egyesített Népjóléti Intézmény (ENI) Béke utcai egykori székházáért. Mint megírtuk, az épület februárban üresedett meg, amikor a város úgy döntött, a központ dolgozóit – takarékossági megfontolásokból – a városháza szárnyépületébe költözteti.

Az eredeti elképzelések szerint 20-25 milliót költöttek volna az átalakításra, felújításra, és az épület adottságaitól függően 5-6 apartmant terveznek benne kialakítani, egyenként 3-4 fő, praktikusan egy-egy család elhelyezését lehetővé téve.

E helyett azonban április végén úgy döntött a testület, inkább megpróbálja eladni a belvárosi, 1227 négyzetméteres ingatlant. A nagy alapterületű, jó állapotú polgári házat, amely udvarral és udvari parkolóhelyekkel is rendelkezik, turisztikai célú hasznosítás esetén 16,1 millió plusz áfáért hirdették meg, egyéb esetben ennek az árnak a duplájáért. Miután a május 9-i határidőig senki sem jelentkezett, a mai ülésen várhatóan eredménytelennek nyilvánítják a pályázatot, és újra kiírják. Ami érdekes: az előterjesztés ezt az eredetivel azonos feltételek mellett javasolja – azaz nem engednének az árból. Másodszor június 13-áig várják a jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!