Helyi sport

2014.04.25. 20:10

Megyeegy: fel van adva a lecke

A szezon meccsét játssza a Mórahalom és a Tisza Volán a labdarúgó megyei I. osztály 24. fordulójában ma 17 órától. A tabella élén álló, egyaránt 59 pontos együtteseknél szerepel a bajnokság két legjobb támadósora, így a kapusok számára alaposan fel van adva a lecke.

Gyúrós István

Dongó Dénes. Fotó: DM/DV

Dongó Dénes. Fotó: DM/DVNem kizárt, hogy ma délután eldől a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság aranyérmének sorsa. Bár még hét forduló hátravan a szezonból, egyértelműnek tűnik, hogy a Tisza Volán, Mórahalom, UTC hármas közül kerül ki a végső győztes.

A listavezető Volán pedig éppen a szintén 59 pontos, második helyen álló Mórahalom vendége lesz 17 órától, így ha valamelyik csapat nyer, az lépéselőnybe kerül – az UTC kétpontos hátrányban van.

Hogy mire lehet számítani a derbin? Gólokra! A két csapat rendelkezik a legjobb támadósorral a megyében, a Volán 91, a Mórahalom 77 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját, kettejüknek mindössze három olyan meccse volt a szezonban, amikor nem találtak be.

[namelink name="Faragó Bence"] (Volán) és [namelink name="Szőke Péter"] (Mórahalom) egyaránt 24 találattal áll a góllövőlista első helyén, mellettük [namelink name="Beretka Péter"] (Volán) és [namelink name="Szabó Mihály Dávid"] (Volán) 16, [namelink name="Kulacsik Tamás"] (Volán) 11, [namelink name="K. Tóth Gyula"] (Mórahalom) és [namelink name="Ondrejó Tamás"] (Volán) 10 góllal van ott az élmezőnyben. Éppen ezért a két együttes kapusait kérdeztük meg arról, mivel készülnek a rangadóra.

Czirják Tamás. Fotó: DM/DV

Czirják Tamás. Fotó: DM/DV– Az edzéseken nem változtattunk, persze izgatottabb mindenki, mint máskor. Számomra azért is különleges a meccs, mert 15 évet húztam le a Volánnál, több gyerekkori cimborám is ott lesz az ellenfélnél. Ismerjük a Szeged erősségét, tudjuk, hogyan győzhetünk. Elsősorban a szervezőként remek Zsozsóra ([namelink name="Joseph Martial Ngalle"] – a szerk.), valamint a Faragó, Beretka párosra kell odafigyelnünk – mondta a mórahalmi [namelink name="Czirják Tamás"], hozzátéve, mivel nehezebb a sorsolásuk a hátralévő meccseken, csak a győzelem elfogadható csapata számára, egy döntetlennel a Volán szinte már bajnoknak érezheti magát.

– Jó meccset, minden elemében rangadót várok – fogalmazott Dongó Dénes, a szegediek kapusa. – Azt nem hiszem, hogy most dől el az aranyérem sorsa, de a győztes nagy lépést tesz felé, az biztos. Szőke Péter és [namelink name="Magyar György"] fejjátékára külön is készülünk, ráadásul utóbbi kiválóan lő távolról is. A döntetlennel már elégedett lennék, ha lehet választani, inkább egy 0–0-ra szavaznék egy 3–3 helyett – tette hozzá.

* * *

Kivált az alapember

Véget ért a szezon [namelink name="Konc Adrián"], a HFC alapembere számára.
A labdarúgó a megyeegy 23. fordulójában kapott piros lapot a játékvezető inzultálásáért, a fegyelmi bizottság pedig július 31-éig eltiltotta a játéktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában