Makó és környéke

2014.05.10. 19:17

Megrugdosta tanára az apátfalvi diákot

Apátfalva, Magyarcsanád - Az apátfalvi iskola egyik pedagógusa, P. József ellen nyomoz a rendőrség, mert a napokban, miután szétválasztott két összeverekedett diákot, egyiküket bántalmazta. A magyarcsanádi fiú, Béki Gábor szerint nem először bántotta őt a pedagógus – a tankerület-vezető eddig nem reagált megkeresésünkre.

Munkatársunktól

- Az az ember elmebeteg, nincs joga bántani a fiamat. Azt kívánom, hogy örökre tiltsák el a tanári pályától! Éljen napszámból, ahogyan mi! – mondja a magyarcsanádi [namelink name="Csurkuj Zsuzsanna"]. Ő az édesanyja annak a nyolcadikos diáknak, Béki Gábornak, akit pénteken bántalmazott az egyik tanára az apátfalvi általános iskolában.

Csurkuj Zsuzsanna és fia, Béki Gábor

Csurkuj Zsuzsanna és fia, Béki Gábor
A 14 esztendős fiú a történtekről azt mesélte, miután ebéd után kijöttek az étkezőből, az egyik fiú kötözködött vele, többször megpofozta. Ő ezt megelégelte, viszonozni akarta az ütéseket, de az egyik, egyébként informatikát oktató tanár, P. József közbelépett és megütötte, megrugdosta, majd falnak lökte őt és megszorította a nyakát. A csetepaténak az igazgató, [namelink name="Mátó Lajos"] vetett véget.

Gábor sérülését mutatja

Gábor sérülését mutatjaGábor elismerte, máskor is volt, hogy összetűzésbe került társaival, de ez nem fordult elő gyakran. Úgy gondolja, ami történt, a pedagógus hibája: korábban is bántotta, szidalmazta őt, le is cigányozta. Azt mondja, soha többé nem megy vissza az apátfalvi iskolába. Mivel végzős és a tanévből amúgy is csak néhány hét van hátra – egyébként kettes-hármas tanuló –, a magyarcsanádi iskolából szeretne elballagni. A bántalmazás miatt az édesanya tett feljelentést a makói rendőrkapitányságon, miután látta, milyen sérülései vannak a fiúnak. Látleletet is vetetett róla. A vállán egy foltot mi még szombaton is láttunk – lefotóztuk.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata lapunkat a nyomozás eddigi adatai alapján úgy tájékoztatta, a két diák közötti verekedésbe beavatkozó pedagógus Gábort több alkalommal megütötte, majd belerúgott. A diák 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrség feljelentés után pénteken előállította a tanárt, aki ellen közfeladatot ellátó személy eljárása közbeni bántalmazás megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. A férfi kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését, várhatóan gyorsított eljárásban áll bíróság elé.

Az ügyet [namelink name="Farkas Éva"], a makói tankerület vezetője sajnálatosnak tartja. Azt mondta, megkezdték a történtek kivizsgálását – amíg ez véget nem ér, nem nyilatkoznak. Kerestük az ügyben érintett iskolaigazgatót, illetve pedagógust is, szerettük volna az ő álláspontukat is megismerni – visszajelzést eddig nem kaptunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!