Rosszcsont Ricsi és Rendőr Robi

Hódmezővásárhely - Nem szabad játszani az úton! – kiabálták hétfőn a vásárhelyi Szabadság téri óvoda nagycsoportosai Rosszcsont Ricsi és Rendőr Robi „kérdésére".

Munkatársunktól

A bábfigurák az ovizsaru program főszereplői, [namelink name="Máté Alexandra"] törzsőrmester, a projekt koordinátorának közreműködésével arról is faggatták a kicsiket, melyik szín mit jelent a közlekedési lámpán. – A piros tilos, a zöld szabad – felelték a gyerekek. A jó válaszok jutalmaként Rendőr Robi mindenkinek megsimogatta a buksiját.

A Válaszutak–Válassz utat! című bűnmegelőzési program vásárhelyi specialitás, amelyre közel 3 millió forintot nyertek – mondta [namelink name="Rádi Norbert"], a város rendőrkapitánya az óvodában, ahol tegnap 8 vásárhelyi és kistérségi ovi kapta meg az oktatócsomagot, amelyben ott lapult Rosszcsont Ricsi és Rendőr Robi is. Közel 1200 nagycsoportos vesz részt a programban, és tanulja meg többek között a Piroska és a farkas című meséből: nem szabad idegenekkel szóba állni.

Máté Alexandra Ricsivel és Robival tanítja a közlekedési szabályokra a nagycsoportosokat. Fotó: DM/DV

Máté Alexandra Ricsivel és Robival tanítja a közlekedési szabályokra a nagycsoportosokat.
Fotó: DM/DV

– A stoptábla a kedvencem – felelte érdeklődésünkre az 5 éves [namelink name="Rakonczai Bence"]. Ikertestvére, Dávid helyeslően bólogatott. A fiúk szinte már minden közlekedési tábláról fújják, mit jelent, de egyikük sem szeretne rendőr lenni. Bence tűzoltónak, Dávid pedig traktorosnak készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!