Életstílus

2014.09.17. 16:26

A világ legmagasabb emberének cipőjén vesztek össze német cipészek

A világ legmagasabb emberének több mint 60-as méretű esküvői cipőjén vesztek össze német cipészek.

A világ legmagasabb emberének több mint 60-as méretű esküvői cipőjén vesztek össze német cipészek. Bíróság döntötte el szerdán, ki készítette a lábbelit, amelyet a 2,51 méter magas vőlegény a szertartáson viselt.

A Münster környéki Georg Wessels és a müncheni Bertl Kreca cipészműhelye méret után készít egyedi lábbeliket. Wessels azzal vádolta konkurensét, hogy "idegen tollakkal kérkedik", amikor az igazsággal ellentétes módon azt állítja a nyomtatott sajtóban, hogy ő készítette a török Sultan Kösen 65-ös méretű esküvői cipőjét. A férfi a Guinness-rekordok könyve szerint 2,51 méterével a világ legmagasabb embere.

Wessels azt is állította, valójában az ő műhelyében varrták a nevezetes lábbelit, és a mérete nem 65-ös, hanem 60-as. Szerdán a münsteri tartományi bíróság előtt végül egybehangzóan kijelentették: Sultan 2013. októberi esküvőjén Wessels cipőjét viselte, annak mérete pedig 61-es volt. A Kreca cége által készített lábbelik a Rajnavidék-Pfalz tartományban lévő Hauensteini Német Cipőmúzeumba kerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!