Foci VB 2014 Brazília

2014.06.24. 20:05

Drámák: kiestek az olaszok, továbbjutottak a görögök - keddi összegfoglaló

Az olaszokat megverte Uruguay, így Costa Rica mellet ők jutottak tovább a D csoportból. Kolumbia átgázolt Japánon, a görögök pedig a 93. percben lőtt tizenegyessel jutottak tovább.

Munkatársainktól

Hírek

Mexikó mindenhol tarol

Újra egy mexikói ember tarolta le az internetet kedden. Ahogy a brazilok elleni mérkőzés után Ochoa, most a horvátok után Miguel Herrera szövetségi kapitányról készült videók, gifek és mémek tömkelege jelent meg a világhálón, ugyanis a szakember alig palástolja boldogságát. A katartikus állapotot elég nehéz is lett volna, mindenesetre jól szórakozott rajta mindenki, és akarva akaratlanul, átéreztük a mexikóiak örömét a 3-1-es sikert követően.


Spanyolországot még a szerencse is elkerüli

Szegény embert még az ág is húzza. A közmondás nagyon jól illik a spanyol válogatott vb-teljesítményére. Bár sokan nem sajnálják Ramosékat, azért sokak mégis úgy gondolják, talán elég lesz már nekik a pofonokból. Főleg az után, hogy még éppen csak beértek Spanyolország légterébe, villám csapott az Iberia 2907-es járatának szárnyába. Komoly baleset vagy kár nem keletkezett, de a focisták akkor nyugodtak meg igazán, amikor végre elhagyták a gép fedélzetét.

Kínos, ha egy nő érteni akar a focihoz, de nem megy

A nők általában megbántódnak, ha a férfiak kérik, inkább ne foglalkozzanak a focival. A belga királyné esete után azt hiszem mégiscsak meg kellene fogadni... A belga király, Fülöp és felesége az oroszok ellen vasárnap 1-0-ra megnyert mérkőzés után találkozott a válogatott tagjaival. Amikor a királyi pár a győzelemhez gratulált a játékosoknak, Matild királyné odalépett Lukakuhoz, és elismeréssel nyilatkozott a győztes gólról, melyet azonban nem a 21 esztendős csatár szerzett. A támadó természetesen elhárította a nem megérdemelt gratulációt, s megmutatta a királynénak a találat valódi szerzőjét, a 19 éves Origit. "Mindenesetre ön szintén kiválóan játszott" - vágta ki magát a kínos szituációból a királyné. Később az uralkodó felesége elnézést kért a történtekért, jelezve, az tévesztette meg, hogy a korábban jellegzetes, hosszú rasztahajat viselő Lukaku levágatta fürtjeit, ezért keverte össze a rövid hajú Origivel. Ezzel a kijelentéssel persze nem biztos, hogy mentette a helyzetet.

2 milliárd eurót kaszálhat az Adidas a vb-n

Rekordot dönthetnek az adidas eladásai a világbajnokság miatt. A német sportszergyártó szerint a sporteseménynek köszönhetően a vállalat történetében először fog előfordulni, hogy egy év alatt 2 milliárd eurót érnek el a futballhoz kötődő termékek - pólók, cipők, labdák - eladásaival.


Mérkőzések

Uruguayi siker és továbbjutás, olasz búcsú

Olaszország-Uruguay 0-1 (0-0)
D csoport, 3. forduló, Natal, Arena das Dunas, 42 ezer néző, játékvezető: Marco Rodríguez (mexikói).

Olaszország: Buffon - Bonucci, Barzagli, Chiellini - Darmian, Pirlo, Verratti (T. Motta, 75.), Marchisio, De Sciglio - Immobile (Cassano, 71.), Balotelli (Parolo, a szünetben). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli.

Uruguay: Muslera - Caceres, Godín, Giménez, Á. Pereira (Stuani, 63.) - Á. Gonzalez, Arevalo Rios, Rodríguez (Ramírez, 78.)- Lodeiro (M. Pereira, a szünetben) - Suárez, Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Washington Tábarez.

Gólszerző: Godín (81.)
Sárga lap: Balotelli (21.), Arevalo Rios (46.), De Sciglio (77.), Muslera (90+1.).

Kiállítva: Marchisio (59.).

Az uruguayi válogatott kedden 1-0-ra legyőzte az olasz csapatot a 3. fordulóban, így riválisát kiejtve továbbjutott a brazíliai labdarúgó-világbajnokság D csoportjából. A négy éve a negyedik helyen végzett dél-amerikai együttes győztes gólját Diego Godín szerezte fejjel a 81. percben, az olaszok Claudio Marchisio kiállítása miatt az utolsó félórában tíz emberrel futballoztak. Uruguay szombaton a C csoport győztesével találkozik a nyolcaddöntőben.

II. félidő

60. perc:
Marchisio hosszan tolta meg a labdát, és rátartott a szerelő Arévalo lábára, a bíró - talán kissé szigorúan - egyből kiállította az olasz középpályást.

81. perc: egy jobb oldali szöglet után Godín ugrott a legmagasabbra, és 8 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát (1-0).


Italy vs Uruguay 0-1 All Goals (World Cup 2014) by hdgoals11

Nem bírt egymással Costa Rica és Anglia

Costa Rica-Anglia 0-0
D csoport, 3. forduló, Belo Horizonte, 50 ezer néző, v: Djamel Haimoudi (algériai)

Costa Rica: Keylor Navas - Cristian Gamboa, Giancarlo González, Óscar Duarte, Junior Díaz, Roy Miller - Yeltsin Tejeda, Celso Borges (Michael Barrantes, 78.) - Bryan Ruiz - Joel Campbell (Marcos Urena, 65.), Randall Brenes (Christian Bolanos, 59.)

Anglia: Fraser Forster - Phil Jones, Gary Cahill, Chris Smalling, Luke Shaw - James Milner (Wayne Rooney, 76.), Frank Lampard, Jack Wilshere (Steven Gerrard, 73.), Ross Barkley, Adam Lallana (Raheem Sterling, 62.) - Daniel Sturridge

sárga lap: González (60.), illetve Barkley (53.), Lallana (57.)

A közép-amerikaiak veretlenül, hét ponttal és csoportelsőként kerültek a legjobb 16 közé, történetük során másodszor, először 1990-ben szerepeltek a nyolcaddöntőben.

Az angolok nyeretlenül, egy ponttal zárták a csoportkört és a tornát.

A C csoport végeredménye
1. Costa Rica 7 pont
2. Uruguay 6
3. Olaszország 3
4. Anglia 1



Kolumbia gálázott a japánok ellen

A továbbjutását már korábban bebiztosító kolumbiai válogatott látványos, szórakoztató játékkal 4-1-re legyőzte Japán csapatát a brazíliai labdarúgó-világbajnokság C csoportjának keddi, utolsó fordulójában.

A dél-amerikai együttes így százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a csoportot, a szombati nyolcaddöntőben Uruguayjal csap majd össze.

A keddi mérkőzés utolsó néhány percében csereként szerepet kapott a kolumbiaiaknál az 1993 óta válogatott 43 éves kapus, Faryd Mondragon, akinek múlt szombaton volt a születésnapja. A veterán hálóőr 56. alkalommal védte - ha csak néhány percig is - a nemzeti együttes kapuját, ezzel egyúttal a vb-k történetének legidősebb játékosa lett, aki pályára lépett. A korábbi rekordot a kameruni Roger Milla tartotta, aki az 1994-es egyesült államokbeli tornán játszott 42 évesen és 39 naposan.

Kolumbia-Japán 4-1 (1-1)
C csoport, 3. forduló, Cuiabá, Pantanal Aréna, 35 000 néző, v: Pedro Proenca (portugál)

gólszerzők: Cuadrado (17., 11-esből), Martinez (54., 82.), Rodriguez (90.), illetve Okazaki (45.)

sárga lap: Guarin (63.), illetve Konno (16.)

Kolumbia: David Ospina (Faryd Mondragon, 85.) - Santiago Arias, Carlos Valdes, Eder Alvarez Balanta, Pablo Armero - Juan Cuadrado (Carlos Carbonero, a szünetben), Fredy Guarin, Alexander Mejia, Juan Quintero (James Rodriguez, a szünetben) - Adrian Ramos, Jackson Martinez

Japán: Kavasima Ejdzsi - Ucsida Acuto, Josida Maja, Konno Jaszujuki, Nagatomo Juto - Aojama Tosihiro (Jamagucsi Hotaru, 63.), Haszebe Makoto - Okubo Josito, Honda Kejszuke, Kagava Sindzsi (Kijotake Hirosi, 85.) - Okazaki Sindzsi (Kakitani Joicsiro, 69.)


Japan vs Colombia 1 -4 All Goals Highlights... by edi-qrz11

Drámai fordulat: a görögök továbbjutottak 

A görög válogatott egy hosszabbításban értékesített büntetővel 2-1-re legyőzte az elefántcsontparti csapatot a keddi, 3. fordulós mérkőzésén, így Kolumbia mögött másodikként továbbjutott a C csoportból a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

A szeptembertől a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő görögök a szünet előtt vezetést szereztek Andreasz Szamarisz révén, de az afrikai csapat a 74. percben Wilfried Bony találatával egyenlített. Amikor már úgy tűnt, hogy Elefántcsontpart jut a nyolcaddöntőbe, akkor az európai gárda 11-est kapott, amelyet Jorgosz Szamarasz lőtt a hálóba a hosszabbítás utolsó pillanataiban.

A görögök vasárnap Costa Ricával találkoznak a negyeddöntőbe jutásért.

Görögország-Elefántcsontpart 2-1 (1-0)
C csoport, 3. forduló, Fortaleza, Castelao Stadion, 40 000 néző, v.: Carlos Vera (ecuadori)

gólszerző: Szamarisz (43.), Szamarasz (92., 11-esből), illetve Bony (74.)

sárga lap: Drogba (37.), Kalou (62.), Die (70.)

Görögország: Oresztisz Karnezisz (Panaglotisz Glikosz, 24.) - Vasszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, Jose Holebasz - Jorgosz Karagunisz (Teofanisz Gekasz, 78.) - Panajotisz Kone (Andreasz Szamarisz, 12.), Jannisz Maniatisz, Lazarosz Hrisztodulopulosz, Jorgosz Szamarasz - Dimitrisz Szalpingidisz

Elefántcsontpart: Boubacar Barry - Serge Aurier, Kolo Toure, Souleyman Bamba, Arthur Boka - Cheick Ismael Tiote (Wilfried Bony, 61.), Geoffroy Serey Die, Yaya Toure, Salomon Kalou - Gervinho (Giovanni Sio, 83.), Didier Drogba (Ismael Diomande, 79.)


Greece vs Ivory Coast 2 -1 All Goals Highlights... by edi-qrz11

A C csoport végeredménye
1. Kolumbia 9 pont
2. Görögország 4
3. Elefántcsontpart 3
4. Japán 1

A C és a D csoport továbbjutói egymással mérkőznek meg a nyolcaddöntőben. Kolumbia ellenfele Uruguay lesz június 28-án szombaton magyar idő szerint 22 órától. Pontosan egy nappal később, vasárnap este 22 órától Costa Rica-Görögország meccset rendeznek.

Pikáns, dél-amerikai négyes jött össze, ugyanis a Kolumbia-Uruguay meccs győztese a Brazília-Chile meccs győztesével játszik majd a negyeddöntőben. A másik ágon a Hollandia-Mexikó meccs győztese és a Costa Rica-Görögország találkozó győztese játszik a legjobb nyolc közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!