Augusztusban csatornáznak Új-Kishomokon

Nyár végén kezdődik a csatornázás a vásárhelyi Új-Kishomokon. 12 kilométer gerincvezeték épül ki 2015-ig, sávosan helyreállítják az utat is, a végleges rekonstrukciót az önkormányzat finanszírozza. 38 ezer négyzetméter új aszfaltréteg kellene, ami közel 1 milliárd forintba kerül.

Török Anita

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Augusztusban indulhat a szennyvízcsatornázás Új-Kishomokon – hangzott el a minap a városrészben tartott lakossági fórumon.

Megírtuk: a támogatói szerződést aláírták, a mintegy 2,3 milliárd forintos beruházás a városrész csatornázása mellett az 1993-ban épült, mára már elavult szennyvíztisztító-telep felújítását, kapacitásának bővítését is tartalmazza.

12 kilométer csatorna épül Új-Kishomokon, a több mint 500 ingatlan nagy részében gravitációs megoldással, mintegy 130-nál pedig átemeléssel. [namelink name="Lázár János"] országgyűlési képviselő a fórumon arról beszélt, az európai uniós támogatással megvalósuló fejlesztés tartalmazza az út sávos helyreállítását is.

Mindez azt jelenti, hogy a csatorna lefektetése után a felbontott részeket járhatóvá teszik. Meg kell várni azonban, hogy a talaj leülepedjen, csak ezt követőn lehet szó a végleges útrekonstrukcióról – tudtuk meg Mucsi Lászlótól, az önkormányzat városfejlesztési irodájának vezetőjétől.

Mindezt nem az ott élők finanszíroznák, hanem az önkormányzat, viszont erre forrást kell találni. A mintegy 38 ezer négyzetméteres új aszfaltréteg nem olcsó, előzetes számítás szerint közel 1 milliárd forint lenne.

A tervek szerint 2015-ben fejeződik be a városrész csatornázása, egy évvel később indulhat a végleges útrekonstrukció. Megalakult a Kishomoki Csatornázási Csoport az önkormányzatnál, és az érintettek az esetleges észrevételeiket, problémáikat a [email protected] jelezhetik.

A fórumon az is szóba került, hogy újra fessék fel az Öreg-Kishomokra vezető kerékpárutat, illetve a közvilágítást is fejlesszék. Elhangzott az is, hogy a MÁV saját pénzből májusban az Új-Kishomokra vezető Nagy András János utca végén lévő vasúti átjáró fénysorompójának világítását LED-esre cseréli, és félkarú sorompót szerel fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!