Ország-világ

2014.06.11. 08:02

Obama elnöksége után szembe akar szállni ˝az Y generáció cinizmusával˝

Barack Obama amerikai elnök hivatali idejének 2017 januári lejárta után vezetéselméletet akar tanítani fiataloknak, és szembe akar szállni azzal a cinizmussal, amelyet az Y generáció tagjaiból érzékel.

Erről ő maga beszélt kedden a huszonéveseket megcélzó Tumblr mikroblogplatform alapítójának adott interjújában.

Obama a Fehér Házban látta vendégül David Karpot és a Tumblr több felhasználóját. A fiatalok kérdéseit Karp tette fel az elnöknek.

"Tudom, mit fogok csinálni rögtön azután, hogy beiktatják a következő elnököt: valamelyik strandon leszek, és kókuszdióból iszogatok. De ez valószínűleg nem fog sokáig tartani" - mondta, nevetést kiváltva közönségéből. Az addig hátralévő két és fél évben azonban végig arra koncentrál, hogy minden napja hasznos munkával teljen el - tette hozzá.

Visszatérve a fiatalokkal való foglalkozásra azt mondta: "minden nap tápláljátok magatokban a cinizmust, hogy semmi nem működik, csapnivaló az intézményrendszer, a kormány becsődölt. Nézzetek szét, rengeteg lehetőség van a világban!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában