Ország-világ

2013.01.15. 11:59

Már halálos áldozata is van a havazásnak Japánban

Egy ember életét vesztette, további mintegy 900-an pedig megsérültek az elmúlt két nap hóviharaiban, Japánban.

Hétfőn Japánban is megérkezet a szezon első havazása, Tokiót 8 centiméteres hóréteg lepte el, amire 2006 óta nem volt példa. A helyenként 120 kilométer/órás széllökésekkel kísért havazás miatt több mint 850 repülőjáratot töröltek, több ezren kényszerültek az éjszakát a reptereken tölteni.

Akadozott a vasúti közlekedés és időlegesen több autópályát is le kellet zárni, az utakon pedig jelentős torlódások alakultak ki. A közlekedés kedden sem állt helyre, a folyamatos havazás miatt tucatnyi iskolában tanítási szünetet rendeltek el.

A fővárosban 891-en sérültek meg időjáráshoz köthető balesetekben az elmúlt két napban. A téli időjárásnak eddig egy halálos áldozata van, egy 71 éves férfi hóeltakarítás közben egy csatornába zuhant és életét vesztette.

Live Info videó
24 óra alatt fél méter hó hullott Zágrábban. A hó fennakadásokat okozott a tömegközlekedésben, egyes szakaszokon nem jártak az autóbuszok.

Horvátország északi megyéiben is káoszt okozott a szakadó hó, egyes helyközi járatok nem üzemeltek, ezért több településen is iskolaszünetet rendeltek el.

Havazott a hegyvidékeken, Likában, Gorski Kotarban, valamint a tengermelléken, Rijekában is, ezért késtek a tengerpart irányából a fővárosba tartó távolsági autóbuszok és vonatok, néhány szakaszon korlátozták a kamionforgalmat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában