Kecskemét és környéke

2014.08.26. 10:09

Eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült

Bács-Kiskun megyében az elmúlt 24 órában két közúti közlekedési baleset személyi sérüléssel, nyolc anyagi kárral végződött.

Delmagyar.hu

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság augusztus 25-én 18 óra 15 perckor gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vette Ó. D. 19 éves pírtói lakost. A férfi személygépkocsival közlekedett Pirtó belterületén, amikor a Petőfi Sándor utca és a Kiffer utca kereszteződésében jobbra kanyarodása közben eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy jobbról érkező, kerékpárral közlekedő helyi lakosnak. A baleset következtében személyi sérülés nem történt. Ellenőrzésükkor kiderült, hogy a fiatalembert a Kecskeméti Rendőrkapitányság a járművezetéstől eltiltotta március 28-án 5 hónapra - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított egy albán, egy szír, két koszovói és két afgán állampolgárral szemben, akiket augusztus 24-én, Tompa külterületén, illetve Kelebia belterületén igazoltattak a rendőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő két gyermeket a kirendeltség erre alkalmas helyiségében felügyelet mellett helyezték el. Ellenőrzésük közben kiderült, hogy az egyik koszovói és az albán férfival szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A szír és az afgán állampolgárok menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, őket átadták az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak. A többi határsértőt idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök, őket a Kiskunhalasi Őrzött Szálláson helyezték el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!