Helyi sport

2014.03.23. 16:40

Kajak-kenu Európa-bajnokságra pályázhat Szeged

A hétvégén Budapesten tartotta ülését az Európai Kajak-Kenu Szövetség (ECA) elnöksége, az eseményen a magyarok a 2018-as Európa-bajnokság rendezésének lehetőségeiről is egyeztettek a testület vezetőivel.

Munkatársunktól

A magyar szövetség (MKKSZ) vasárnapi tájékoztatása szerint az ECA elnöksége tárgyalt a soron következő nemzetközi versenyekről, és már szóba került a 2016-os riói olimpia utáni időszak is. Ez az MKKSZ számára is fontos terminus, nem titkolt szándék ugyanis, hogy Szeged ismét megpályázza egy világverseny rendezési jogát – áll a hírlevélben.

„Szeretnénk a 2018-as esztendőben házigazdái lenni egy kontinensviadalnak, ám mivel meglehetősen zsúfolt idénynek ígérkezik az az év, így még nem döntöttünk arról, hogy a felnőtt Európa-bajnokság vagy az utánpótlás kontinensviadal rendezésére nyújtsuk be pályázati anyagunkat. Ennek részleteiről, lehetőségeiről tárgyalt, úgymond ötletelt az európai, illetve a hazai vezetés ezen a hétvégén" – árulta el [namelink name="Ábrahám Attila"], az MKKSZ főtitkára, aki egyben a május 23-25. között sorra kerülő szegedi világkupaverseny, illetve a július 17-én kezdődő, ugyancsak szegedi ifjúsági és U23-as világbajnokság szervezőbizottságának elnöke.

Címkék#Kajak-kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában