Szeged és környéke

2014.07.16. 22:22

Már csak utazniuk kell a radnótisoknak

Megvannak a repülőjegyek, a vízumot is elintézték, így minden akadály elhárult a pekingi utazás elől.

Timár Kriszta

Az egész megye megmozdult ügyükért, amikor kiderült: bár kivívták a jogot, hogy ott legyenek a vasárnap kezdődő Nyelvészeti Diákolimpián, csak saját költségen tudnának utazni. Néhány nap alatt összegyűlt a pénz a két négyfős magyar csapat számára, köszönhetően cégek és magánszemélyek adományainak.

– Még a fotós is adott ajándék képet, amikor a vízumhoz készíttették a fényképet, és felismerte őket – mesélte legutóbbi élményüket [namelink name="Gál Béla"] igazgató.

A három lány már csomagol, a gépük vasárnap indul Kínába. Kísérőjük egy kínai és magyar nyelven is beszélő doktoranduszhallgató lesz. A verseny első fordulóját kedden rendezik, amikor egyénileg küzdenek. Csütörtökön tartják a csapatfordulót. A kettő között kirándulnak majd, a programot a verseny szervezői biztosítják.

A magyar delegáció 28-án tud hazarepülni, így valószínűleg élnek majd a Huawei cég felajánlásával, amely kétnapos programot szervez nekik. – Elvileg már hátradőlhetek. Gyakorlatilag ezt csak akkor teszem meg, ha visszajöttek – mondta Gál Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!