Ország-világ

2014.10.13. 16:39

Elfogták a szikszói zsidó temető sírrongálóit

Elfogtak a rendőrök két embert, akit azzal gyanúsítanak, hogy megrongálták Szikszón az évtizedek óta lezárt zsidó temető sírjait.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn közölte az MTI-vel, hogy az egyik szikszói temetőben több síremléket megrongáltak, összetörtek, egyes sírokat felforgattak. A rendőrök elfogták, majd előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. Renáta 21 éves és G. Károly 22 éves aszalói lakosokat. A gyanúsítottak beismerték tettüket, elfogadható magyarázatot nem tudtak rá adni.

Az encsi rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított eljárást.
Freund Jenő, a Miskolci Autonom Orthodox Izraelita Hitközség elnöke májusban tájékoztatta az MTI-t arról, hogy - feltehetőleg az előző hónapokban - ötvennél több sírt rongáltak meg a szikszói zsidó temetőben. A temetőt a második világháború után zárták le, évtizedek óta csak a gyászolók jártak oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában