Helyi sport

2012.01.08. 19:45

Tóth-gála a sportcsarnokban: UTC-Junior Sport-Aramis 7-2

Az UTC-Junior Sport Tóth Attila remeklésével és mesterhármasával 7-2-re verte az Aramist a futsal NB I mai találkozóján.

Mádi József

UTC-Junior Sport-Colorspectrum Aramis 7-2 (4-1)

Férfi futsal NB I. Szeged, újszegedi sportcsarnok. 400 néző. Vezette: Kovács G., Rózsa.
UTC-Junior Sport: Tombácz - Hegyesi Zs., Tóth A., Trucz, Hernády. Csere: Béry (kapus), Pataki, Juhász I., Bullás, Dürgő, Puskás, Brinszky. Megbízott edző: Brinszky Adrián.
Aramis: Sikur - Nagy G., Hasenauer, Tóth Sz., Kiss T. Csere: Dávid (kapus), Németh P., Sivák, Öreglaki, Birinyi, Silva, Tyukász. Edző: Frank Tamás.
Gólszerzők: Hegyesi Zs. (9.), Tóth A. (13., 29., 29.), Juhász I. (16., 30.), Trucz (18.), ill. Sivák (16., 39.).

Vége: 7-2. Ha az Aramis bajnokesélyes, akkor az UTC is az? Persze a kérdés elég leegyszerűsített, de amit ezen a napon az UTC csinált és bemutatott, az mindenképpen kalaplengetést érdemel.

40. perc: Dürgő a felső lécet tőri majdnem ketté.

39. perc: Sivák, 7-2. Aramis-szépségtapasz, Sivák második találatához egy becsúszó láb és az azon megpattanó labda is kell, 7-2.

39. perc: teljes fővárosi káosz, már az egyszerű passzok is borzasztóak.

38. perc: talán a nagy előny teszi, egyre pontatlanabb az UTC. Belefér.

37. perc: nincs komoly esemény.

36. perc: Hegyesi utolérhetetlen labdát ér utol, spiccel megkínálja, Sikur kiüti, Trucz dupláz, mellé.

35. perc: Frank Tamás csak ül a kispadon, szótlanul, meggyötörten. Így kell egy edzőnek? Lehet, érzi, nem tud már ő sem segíteni. Eközben Hasenauer lő fölé közelről. Ez egy ilyen nap.

34. perc: ürejárat alatti lehajtott fővárosi fejek jelzik, odaveszhet a meccs.

33. perc: Birinyi lő estében kiszorított helyzetben mellé. Tóth Sz. lövését Tombácz üti fölé.

32. perc: a könyvelés alatt nem történt más, mint őrzi előnyét az UTC - egy Tombácz-bravúrral. Megvan az ötödik vendégfault is.

30. perc: Juhász I., 7-1. Dürgő talppal visszahúzza Juhász elé, aki egyből, 10 m-ről lő, gól ez is, 7-1. 

29. perc: Tóth A., 6-1. Megint Tóth A., de most nem cifrázza, spiccel nyolc méterről beveri, 6-1.

29. perc: Tóth A., 5-1. Futballiskola: Sikur a földön, Tóth A. talppal húzogatja a labdát, majd a háta mögött behúzza, 5-1.

28. perc: Sivák lövését spárgázza ki Tombácz. Nem volt kis bravúr...

27. perc: az Aramis abszolút tanácstalan. Csinálgatja a figuráit, de a szegedi védekezés tanítanivaló.

26. perc: Puskás fölédurrantja a szabadrúgást. Gyűlnek az Aramis faultjai is, háromnál járnak a fővárosiak. Majd jön a negyedik is.

25. perc: az UTC megpróbálja megtartani a labdát, ezzel is időt nyerhet, ám nem mindig sikerül. Tóth Sz. gáncsolja Juhászt, sárga lap. 

24. perc: a kis brazil, Felipe Silva is pályán.

23. perc: Hegyesi Zs. kap remek passzt, de az elévetődő Sikur ment.

22. perc: ígéretes UTC-kontra, de a több mint 100-szoros válogatott Tóth Sz. szerel. Gyorsan két faultot szedett össze az UTC...

21. perc: pályán a csapatok, kezdődik a második félidő. Rögtön Tóth A. szerez labdát, Sikur kifutva ment.

20. perc: ez az UTC hazai pályán bárkinek komoly feladat. Legalábbis a mai játék alapján biztos. Ki érti ezeket a bírókat... Szegeden nem sokan. Egy újabb kamu fault, jöhet Sivák kisbüntetője. Tombácz ismét a helyén. Félidő. 

19. perc: ha Trucz kisebbet emel... De fölément.

18. perc: Trucz, 4-1. Az emberelőnyben lévő Aramis labdát veszt, Trucz a saját kapuja előteréből emel, gól, 4-1.

18. perc: Németh P. kapusmezben a pályán. Puskás kap műesésért sárgát. Jó, hogy nem pirosat.

17. perc: két vendégszöglet, eredmény nélkül.

16. perc: Juhász I., 3-1. Remek Aramis-szögletfigura - szegedi szempontból. A lehúzásból Bullás megiramodik, az akciót kísérő Juhász I., elé passzol, ő pedig az üres kapuba lő, 3-1.

16. perc:  megint fault, megint Sivák, most azonban Tombácz véd.

16. perc: Sivák, 2-1. Sivák belőtte a kisbüntetőt, 2-1.

16. perc: a hatodik szegedi fault, 10 méterről szemben a kapuval szabadrúgás az Aramisnak.

15. perc:  Tőóth A. remek passza Hernádynak, ám a hatoson belül rossz a pörgetés. Inkább átvette volna. 

14. perc: Hernády önző, pedig ha passzol a hosszú kapufát támasztó Tóth A.-nak, akár 3-0 is lehetne. Aramis-időkérés. Tombácz-bravúr Birinyi lövése után. Egy blokk veszélyes helyzetben, Németh P. kezet reklamál (...), sárgát kap.

13. perc: Tóth A., 2-0! Tombácz cél nélkül előrerúgta, a labda elment a védő fölött a hatoson belül, Tóth A. belecsúsztatott, Sikur pedig nem számított a labdára, 2-0.

13. perc: faultokban 5:4 az Aramisnak. Ez viszont nem jó... A hazaiaknál Dürgő is pályán. A kapus Sikur egyre többet mezőnyjátékoskodik.

12. perc: de jó leírni: nem tud mit kezdeni az Aramis az UTC-vel. Egy kis birkózás, ha már a labda nincs a közelben. Aki bemutatta: Pataki és Tóth Sz.

11. perc: veszélyes passz hazai láb között, a pörgetésre védő érkezik, és a hatoson belül becsúszva ment. Húh!

10. perc: Tóth A. becsúszva szerel, azaz mindenki odateszi magát. Eközben Németh P. elveszti a türelmét, ez a második Aramis-fault.

9. perc: Hegyesi Zs., 1-0! Hegyesi Zs. a saját térfelén becsapta ellenfelét, a hatosig vitte a labdát, majd okosan, laposan a bal alsóba lőtt. Sikur nem láthatta a labdát, 1-0.

8. perc: Kiss T. egy figura után lő, Tombácz bravúrral fölétolja a labdát.  

7. perc: mozgatja a szegedieket az Aramis, de nincs komoly sansz. Az Aramisnak külön fotósa van, edző (Frank Tamás) és másodedző (Mersich Péter) egyenpulcsiban ül a padon.

6. perc: egy kicsit fellégezhet a fővárosi gárda, amely az NB I egyik legpatinásabb klubja.

5. perc: a bajnoki második csak védekezik, az UTC labdabirtoklása már-már barcelonai.

4. perc: felpörgött a meccs, sorra jönnek a helyzetek - főleg hazai oldalon. Most Hernády megint ígéretes lehetőséget hagyott ki, Sikur védett. Pályán a második szegedi sor: Bullás, Puskás, Pataki és Juhász I.

3. perc: Tóth A. talppal húzogatta a labdát, Sikur védte a lövést. Az első vendéghelyzet: Nagy G. pörgetett mellé.

2. perc: ebben több volt: Hernády kényszerítőzött Tóth A.-val, a visszakapott labdát nyolc méterről spiccel csúnyán fölérúgta.

1. perc: a hazai együttes kezdte a találkozót, lövőhelyzetig azonban nem jutott.

18.52: köszöntünk mindenkit az újszegedi sportcsarnokból, hamarosan kezdődik az összecsapás, az UTC-Junior Sport első 2012-es meccse. Hegyesiék hazai mérlege eddig remek, ennek további javításában bíznak.

Korábban
2011. augusztus 29. Kellemetlen dátum az UTC-Junior Sport életében: az újonc szegedi alakulat a futsal NB I nyitómérkőzésén a patinás Aramis ellen mutatkozott be, és 10–4-es vereséget szenvedett. A találkozón már 9–1 is volt a hazaiaknak.

– Kijózanító debütálás volt, az biztos. Az első félidőben az egész pályás letámadás nem igazán működött, könnyen kipasszoltak, átjátszottak bennünket, erre ment rá ez a játékrész. A szünet utáni húsz percet viszont 3–3-ra hoztuk ki. Még egy meccs előtt aggódtam, amikor a Győr ellen játszottunk, de velük is sikerült egy ki-ki mérkőzést játszani, erre alapozva most azért más szerepre készülünk. Itthon eddig mindig jól néztünk ki. Erősítési terveink vannak, voltak, de [namelink name="Koncz Zsolt"] eltiltott, [namelink name="Makra Zsolt"] Törökországba készül az NB II-es válogatottal, talán Puskás Csabára számíthatok, egyébként az őszi keret készül együtt.
Az Aramisban válogatottak egész sora ([namelink name="Tóth Szabolcs"], [namelink name="Sivák Péter"], [namelink name="Nagy Gábor"], [namelink name="Németh Péter"]) szerepel a szövetségi kapitány, Frank Tamás irányításával – jó kis alakulat a csak a gólkülönbsége miatt második helyezett vendégünk, az biztos – vélte [namelink name="Brinszky Adrián"], az UTC szakvezetője.

2011. november 30. A szegediek számára ez már egy sokkal kellemesebb dátum, ekkor ugyanis a futsal magyar kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az UTC 6–4-re győzött a Ferencváros vendégeként, nagy lépést téve a négy közé jutás felé.

– Nagy dolog lenne, ha az elődöntőbe jutnánk, de mivel kupáról van szó, a Fradit sem szabad leírni. A visszavágó azonban még odébb van, nekünk most inkább az Aramis elleni bajnoki jár a fejünkben – mondta Brinszky.

A ma 19 órakor kezdődő találkozóról lapunk online tudósításban számol be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában