Ország-világ

2014.06.15. 10:19

˝Soha nem születhetnek politikai megrendelésre ítéletek˝

Ezt az Igazságügyi Minisztérium írja abban a közleményében, amelyben tisztelettel adózik az 56 éve halálra ítélt Nagy Imre és mártírtársai emléke előtt.

A diktatúra idején jogi visszaéléssel elvett vagy megnyomorított életek azt a kötelezettséget róják a demokratikus, jogállami berendezkedésű, szabad Magyarországra, hogy politikai megrendelésre soha ne születhessenek ítéletek - írta az Igazságügyi Minisztérium abban a közleményében, amelyben tisztelettel adózik az 56 éve, 1958. június 15-én halálra ítélt Nagy Imre és mártírtársai emléke előtt.

A tárca az MTI-hez eljuttatott kommünikében rámutatott: a jog helyes alkalmazása a békés társadalmi együttélés biztosítéka, és az Igazságügyi Minisztérium kiemelt figyelmet fordít e követelmény érvényesülésére.

Felidézték: a kommunista rezsim jogtiprásai - így az ország miniszterelnöke ellen hozott ítélet is - megrendítette az igazságszolgáltatásba és a jogrendszerbe vetett közbizalmat. A koncepciós perek fájdalmas jogsértései a társadalmi megosztás eszközeként használták a jogot, az igazságszolgáltatást pedig az elnyomás eszközévé aljasították - tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában