Szeged és környéke

2014.11.25. 16:57

Mathias Péter: egy vajszívű húsimádó

Szeged - Hamarosan megjelenik lapunk szakácskönyve, A konyha mestereinek titkai, amiben Mathias Péter konyhafőnök is elárul néhányat.

Munkatársunktól

Első ránézésre súlyemelőnek, vagy kemény kötésű kötekedőnek is gonolhatnánk, [namelink name="Mathias Péter"] azonban inkább halkszavú és vajszívű. 15 éve konyhafőnök a szegedi Vendéglő a Régi Hídhoz étteremben.

Az egykori Hági étteremben kezdett 1983-ban, majd következett a Botond és a Bounty Pub. Utána Németországban csiszolta vendéglátós tudását, és onnan hazajőve fogadta el [namelink name="Kovács Zsolt"] tulajdonos hívását az Oskola utcába.

Mathias Péter. Fotó: Frank Yvette
Mathias Péter. Fotó: Frank Yvette

Mathias Péter legújabb szakácskönyvünkben, A konyha mestereinek titkaiban magyaros ételek receptjeit osztja meg az olvasókkal, mint például ropogós malackaraj vöröslencsével, pirított burgonyával, szűz steak spenótágyon, diós rokfort mártással és grill zöldségekkel és borjúmáj pácolva, erdei gombával nyársra húzva, kölessel és hecsedli lekvárral tálalva.

Mennyire egészséges a hús? Mathias Péter azt mondta, számára hús nélkül nincs étel, és nemcsak azért mert a hús is tartalmaz vitamint. Édesapja hentes volt, sokszor elkísérte disznóváságokra, így már igen korán beavatást nyert ebbe a világba, a hurka és kolbászkészítésbe, az alapanyagok ismeretébe.

Székelykáposzta újraértelmezve. Fotó: Frank Yvette
Székelykáposzta újraértelmezve. Fotó: Frank Yvette

– A hús adja meg az étel karakterét, az ízét, az energiatartalmát. Nyilván a mennyiségre mindenkinek oda kell figyelnie – véli, majd hozzáteszi: a jóféle káposztás tésztát vagy az uborkasalátával kínált paprikás krumplit nagyon szereti. És nemcsak a finom ízeket szereti, hanem jól is akar lakni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!