Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 30. hétfő - Zalán

Még több

Külföldi hírek

Frontálisan összeütközött két autóval egy teherautó

Az egyiptomi balesetben legkevesebb 16 ember, köztük három gyermek halt meg.

Feloszlott a brit parlament, megkezdődött a kampány

A május 7-ei választások kimenetele hosszú évtizedek óta a legmegjósolhatatlanabb.

Ausztrália is előírja két ember jelenlétét a pilótafülkében

Az elmúlt több mint negyven év során tucatnyi repülőgép-balesetet okozhatott a pilóta öngyilkossága - véli Warren Trust.

Kazahsztánba utazik Orbán Viktor

A miniszterelnökkel tart Asztanába a kormány több tagja és egy nagy létszámú üzletember-delegáció is.

Izraelben mégis bűnösnek találták Olmertet egy megvesztegetési ügyben

Két és fél évvel felmentése után mégis bűnösnek nyilvánították Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnököt egy megvesztegetésben, az úgynevezett Talansky-ügyben, a „pénzes borítékok" ügyében – írja a ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja.

Egy-két hónapig tarthat az Germanwings-gép áldozatainak azonosítása

Ideális esetben egy-két hónapig tarthat a Franciaországban lezuhant Germanwings-gép áldozatainak azonosítása szakértők szerint. Közben a Lufthansa egyik vezetője azt mondta, elképzelhető, hogy a második fekete doboz olyannyira károsodott, hogy nem küld jeleket.

Földrengés rázta meg Pápua Új-Guineát, szökőárriadót rendeltek el

Áldozatokról és károkról nem érkezett jelentés.

Két holttestet találtak az összedőlt New York-i épületek romjai alatt

Két holttestet találtak a napokban vélhetően gázrobbanás miatt összedőlt New York-i épületek romjai alatt.

Az egyiptomi főügyész terroristáknak nyilvánította a Muzulmán Testvériség vezetőit

Az egyiptomi főügyész terroristának nyilvánította a Muzulmán Testvériség 18 magas rangú tagját. Köztük van a betiltott iszlamista mozgalom vezetője, Mohamed Badie is.

Eddig 70 áldozat holttestének maradványait találták meg az Alpokban

A francia Alapokban lezuhant Germanwings-repülőgép áldozatainak összegyűjtött maradványai közül eddig hetven embert különböztettek meg - közölte a katasztrófa helyszínéhez legközelebbi település, Le Vernet polgármestere.

Túlfutott a leszállópályán egy Airbus A320-as gép a halifaxi reptéren

Túlfutott a leszállópályán egy Airbus A320-as gép a halifaxi reptéren

Landolás közben kicsúszott a leszállópályáról az Air Canada légitársaság egy Airbus A320-as gépe a kanadai Halifax repterén. Huszonöt embert kórházba szállítottak megfigyelésre és kisebb sérülések kezelésére, de néhány óra múltán már csak ötöt tartottak benn.

Nyisd ki azt az átkozott ajtót - kiabálta a pilóta

A Franciaországban lezuhant német utasszállító pilótafülkéjének kommunikációját rögzítő fekete dobozból kinyert felvételekről közölt összeállítást a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap, amely szerint a kapitány az utolsó percekben könyörgött a pilótának, hogy nyissa ki a fülke ajtaját, majd üvöltve próbálta feltépni az ajtót. Az első sorokban ülő utasoknak látniuk kellett a jelenetet, a fekete doboz rögzítette kiabálásukat.

Ferenc pápa: a keresztények válasszák az alázat útját a világiasság helyett

A megaláztatások és szenvedések közepette is embertársait szerető Jézus példájáról beszélt Ferenc pápa a római Szent Péter téren virágvasárnap bemutatott szentmisén, amellyel megkezdődtek a húsvéti szent hét egyházfő vezette szertartásai.

Tunézia déli részén a rendőrség megölt több terroristát

A rendőrség egy rajtaütésben megölt kilenc terroristát Tunézia déli részén annak az akciónak részeként, amelynek célja felkutatni a tuniszi Bardot múzeumnál külföldieket célzó merénylet tetteseit - közölte vasárnap a helyi belügyminisztérium.

Több tucat áldozata van a Boko Haram terrortámadásainak

Negyvenegy embert, köztük egy képviselőt öltek meg és a választásra jogosultak sokaságát tántorították el a szavazástól a Boko Haram iszlamista terrorszervezet fegyveresei Nigériában szombaton, az elnök és a parlamenti választáson - közölték a hatóságok.

Sötétbe borult a Vörös tér és az Eiffel-torony

A Föld órája globális környezetvédelmi akció keretében sötétbe borult szombat este a moszkvai Vörös tér és környéke, Párizsban az Eiffel-torony és sok más nevezetes helyszín.

Belehalt a sérüléseibe még egy tuniszi merényletben megsérült francia

Belehalt a tuniszi terrormerényletben szerzett sérüléseibe még egy francia állampolgár - jelentette be szombaton a francia elnöki hivatal az államfő nevében.

Az al-Kaida szíriai szárnya elfoglalta Idlíbet

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat szíriai ágának tartott an-Nuszra Front fegyveresei szombaton, a támadásuk ötödik napján elfoglalták az északnyugat-szíriai Idlíb város teljes egészét - közölte egy emigráns csoport.

A német másodpilóta megszállottja volt a francia Alpoknak

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, amelyet vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült - mondták a férfi németországi vitorlázórepülő egyesületének tagjai szombaton a Le Parisien című francia napilapnak.

Az RMDSZ regionális alternatív küszöböt alkalmazna a parlamenti választásokon

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) olyan alternatív küszöböt iktatna be a készülő román választójogi törvénybe, amely akkor is biztosítaná a regionális pártok parlamenti jelenlétét, ha nem lépik át a jelenlegi ötszázalékos küszöböt.

Kína legalább 500 milliárd dollárt fektet be külföldön öt év alatt

Kína a következő öt évben legalább 500 milliárd dollárt fektet be külföldön - jelentette be az ázsiai ország államfője a dél-kínai Boaóban megnyílt Ázsiai Gazdasági Fórum éves ülésén.

A másodpilóta azt akarta, hogy mindenki emlékezzen rá

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája korábban arról beszélt, hogy egy napon valami olyat fog tenni, ami után mindenki emlékezni fog a nevére - mondta a férfi volt barátnője a Bild című német lap szombati cikke szerint.

50 ezer eurót ajánlott fel a hozzátartozóknak a Lufthansa

A német légitársaság utasonként 50 ezer euróig terjedő azonnali segélyt ajánlott fel pénteken a kedden lezuhant repülőgépen utazók hozzátartozóinak.

HIRDETÉS
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...