Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2014. 10. 25. szombat - Blanka, Bianka

Még több

Külföldi hírek

Nukláris rakétán dolgozik Észak-Korea

Egy magas szintű katonai vezető szerint miniatűr robbanófejet már tudnak gyártani, és már dolgoznak az interkontinentális ballisztikus rakétákon is.

Provokációktól tartanak a parlamenti választások előtt Ukrajnában

Egy nappal a rendkívüli parlamenti választások előtt nyugodt volt a helyzet Ukrajnában szombaton. Kijev ugyanakkor továbbra is provokációktól tart az oroszbarát erők részéről.

Kötelező karantént rendeltek el New Yorkban

A szövetségi irányelveken túlmutató kötelező, 21 napos karantént rendel el az Ebola-járvány sújtotta nyugat-afrikai országokból New York valamely repterére érkező egészségügyi dolgozóknak New York és New Jersey állam kormányzója.

Izraeli katonák végeztek egy 14 éves palesztin fiúval

A fiú a hadsereg szóvivőjének tájékoztatása szerint Molotov-koktélt dobott egy gyorsforgalmi útra. A katonák látták, hogy mi történt, és tüzet nyitottak, hogy megvédjék az autósokat.

Lövöldözés egy Seattle környéki középiskolában, a tettes öngyilkos lett

Tüzet nyitott egy diák pénteken egy Seattle környéki középiskolában, a lövöldözésben legalább öten megsebesültek, egyikük halálosan. A tettes öngyilkos lett - közölte híroldalán a The Seattle Times napilap.

Gyanús, sárga port tartalmazó levelet kapott öt isztambuli konzulátus

Ismeretlen sárga port tartalmazó levelet kapott pénteken az Egyesült Államok, Németország, Franciaország, Belgium és Kanada isztambuli konzulátusa - számoltak be a török hatóságok. Mind az öt ország tagja az Iszlám Állam (IÁ) nevű szélsőséges szervezet ellen fellépő nemzetközi terrorellenes koalíciónak.

Ebola - New York polgármestere nincs ok a riadalomra

Nincs ok riadalomra, mert New York teljes mértékben felkészült az ebola kezelésére - jelentette ki pénteki sajtóértekezletén Bill de Blasio polgármester, miután a városban fertőzöttnek nyilvánították az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egy nemrég Nyugat-Afrikában járt amerikai orvosát. A férfi a negyedik ebolás beteg az Egyesült Államokban.

Egyiptomi katonákkal végzett egy autóba rejtett pokolgép

Legalább huszonhat egyiptomi katona meghalt, huszonnyolc megsebesült pénteken egy autóba rejtett pokolgép robbanásában a Sínai-félszigeten - közölték biztonsági források.

Függőhíd épül két alpesi csúcs között

A világon elsőként kötöttek össze függőhíddal két alpesi hegycsúcsot Svájcban, háromezer méteres magasságban.

Baltával támadt a rendőrökre

Baltával rontott neki rendőröknek egy férfi New Yorkban, a támadót lelőtték, az incidensben két rendőr és egy járókelő megsebesült. Az incidens helyi idő szerint csütörtök délután történt.

WHO: Januártól gyártják az ebola elleni vakcinát

2015 első felében több százezer adag lesz kész.

Az osztrák hegyekben 139 turista halt meg idén nyáron

Az osztrák hegyekben 139 turista halt meg az idei nyári szezonban, tízzel kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában.

Közlekedési és pedagógus sztrájk van Olaszországban

A tömegközlekedés és az oktatás is leállt Olaszországban pénteken a Matteo Renzi vezette kormány munkaügyi reformja ellen meghirdetett egész napos szakszervezeti sztrájk miatt. Szombaton újabb szakszervezeti tüntetés következik.

Összeütközött egy helikopter és egy kisrepülőgép Marylandban

Levegőben ütközött össze egy helikopter és egy kisrepülőgép az egyesült államokbeli Marylandban, a balesetben hárman meghaltak, ketten megsérültek.

Oroszország el fogja ismerni az ukrán választások eredményét

Oroszország el fogja ismerni a vasárnapi ukrán parlamenti választások eredményét. Moszkva azt szeretné, ha a harcok sújtotta szomszédos ország visszatérne a normális kerékvágásba - jelentette ki a Kreml adminisztrációjának vezetője.

Megállapodás született az EU klíma- és energiastratégiájáról

Megállapodásra jutottak péntek hajnalba nyúló megbeszéléseiken az Európai Unió állam-, illetve kormányfői a közösség 2030-ig szóló klíma- és energiastratégiájáról - jelentette be a csúcstalálkozó első napjának végeztével Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke.

Ferenc pápa: az életfogytiglani büntetés rejtett halálos ítélet

A halálbüntetés és az életfogytiglani börtönbüntetés eltörlését, valamint a börtönkörülmények javítását szorgalmazta Ferenc pápa csütörtökön a Nemzetközi Büntetőjogi Társaság tagjait fogadva a Vatikánban.

Utasokkal teli buszra nyitottak tüzet Pakisztánban

Legalább nyolc ember életét vesztette, többen megsebesültek csütörtökön, amikor szélsőségesek tüzet nyitottak egy buszra Pakisztán délnyugati részén.

Lövöldözés volt Ottawában

Egy katona és egy támadó meghalt a kanadai fővárosban. A lövöldözőt kapcsolatba hozták az Iszlám Állammal.

Őrkutyák fogták el a Fehér Ház kerítésén átmászó férfit

Őrkutyák fogták el a Fehér Ház kerítésén átmászó férfit

Az elnöki rezidencia környékét több órára lezárták.

Szándékosan a tömegbe hajtott egy autós Jeruzsálemben

Az izraeli rendőrség lelőtte a feltételezhetően palesztin merénylőt.

A hókotró sofőrje miatt halhatott meg a francia olajvállalat vezetője

A repülőtéri hókotró vezetője állítólag elvesztette tájékozódását, és nem hallotta a felé közelítő repülőgépet.

Újabb orosz konvoj hatolhatott be Ukrajnába

A katonai járművekből álló konvoj mintegy félezer katonával lépett be az országba, akik az orosz fegyveres erőknél rendszeresített, de jelzések nélküli egyenruhát viseltek.

HIRDETÉS
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...