Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 02. hétfő - Lujza

Még több

Külföldi hírek

Nyemcov-gyilkosság: Szakértők szerint nem profik a tettesek

A "profizmus hiányára" utal, hogy az elkövetők közel sem megbízható, több mint 20 éves fegyvert és lőszereket használtak, valamint életben hagyták a tanút.

Műszaki hiba miatt leállították Franciaország legrégebbi atomerőművét

Szombat este az egyes blokk leállt, miután szigetelési hibát észlelték a kondenzátor felé vezető egyik csőhálózatban, a gépteremben, azaz a nukleáris övezeten kívül.

Hatezernél is többen haltak meg a kelet-ukrajnai harcokban

Az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala szerint már több mint hatezer ember halt meg a csaknem egy éve tartó kelet-ukrajnai konfliktusban.

Halálos baktérium szabadult ki egy kutatóközpont laboratóriumából

Halálos baktérium szabadult ki egy kutatóközpont laboratóriumából

Az incidens miatt a lakosságot semmilyen veszély nem fenyegeti, bár a szennyezés kiterjedését egyelőre nem ismerik.

Kaszparov szerint szertefoszlott a békés politikai átmenet reménye

Borisz Nyemcov egykori orosz miniszterelnök-helyettes meggyilkolásával szertefoszlott minden remény Oroszországban egy békés politikai átmenetre - jelentette ki Garri Kaszparov orosz ellenzéki személyiség, volt sakkvilágbajnok.

Észak-Korea kilőtt két rövid hatótávolságú rakétát

A rakétakísérlet valószínűleg azzal függ össze, hogy az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn elkezdi nyolc hétig tartó hadgyakorlatát.

Észtországban a fő kormánypárt vezet a szavazatok ötödének kiértékelése alapján

A nagyobbik kormánypárt vezet a Észtországban a parlamenti választáson elektronikusan leadott szavazatok kiértékelése alapján.

Gyilkossággal vádolhatják meg a Moszkvában letartóztatott ukrán képviselőt

Egyelőre csak "engedetlenséggel" gyanúsítják, de gyilkossággal is megvádolhatják azt az ukrán parlamenti képviselőt, akit a Borisz Nyemcov emlékére rendezett moszkvai gyászmeneten tartóztattak le vasárnap - közölte a Szövetségi Nyomozó Bizottság.

Több tízezren vettek részt a moszkvai gyászmeneten - fotók

Több tízezren vettek részt a moszkvai gyászmeneten - fotók

Több tízezren vettek részt vasárnap Moszkvában a meggyilkolt ellenzéki politikusra, Borisz Nyemcovra emlékező gyászmeneten.

Nyemcov-gyilkosság - Egy utcai kamera felvétele ellentmond a rendőrség feltételezésének

Egy utcai térfigyelő kamera rögzítette Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki megölésének pillanatait, de a felvétel ellentmond a rendőrség előzetes feltételezésének.

Kiknek állhatott érdekében a Janukovics-párti politikus halála?

Az ukrán sajtó újabb gyanús öngyilkosságként kezeli az Oroszországba szökött Viktor Janukovics exállamfő környezetéhez tartozó Mihajlo Csecsetov volt parlamenti képviselő halálát, és felvetette a kérdést, kiknek állhatott érdekében a váratlan esemény.

Ukrán konzul: nem találják a Nyemcov-gyilkosság szemtanúját

Anna Durickaja, Borisz Nyemcov orosz ellenzéki politikus meggyilkolásának szemtanúja egyelőre ismeretlen helyen tartózkodik - jelentette ki Hennagyij Breszkalenko, Ukrajna moszkvai konzulja vasárnap az ukrán Szabadság rádiónak nyilatkozva.

Újabb halálos áldozata van Kínában a madárinfluenzának

Újabb ember halt meg a madárinfluenza H7N9-es altípusa okozta fertőzésben szombaton Kínában, az ország keleti részén fekvő Anhuj tartományban.

Több mint harminc jármű ütközött össze a heves havazásban Missouriban

A heves havazás miatt több mint harminc jármű ütközött össze szombaton az Egyesült Államokban, Missouri szövetségi államban, mintegy tucatnyian megsérültek.

Megölték Putyin egyik legkeményebb bírálóját

Megölték Putyin egyik legkeményebb bírálóját

Megölték Borisz Nyemcov vezető orosz ellenzéki politikust és parlamenti képviselőt, helyi idő szerint szombatra virradóra Moszkva központjában lőtték le - közölte a helyi rendőrség. Nyemcov Vlagyimir Putyin elnök egyik legkeményebb bírálója volt.

Viktor Baloga: Nincs magyar probléma Kárpátalján

Kárpátalján a helyzet stabil, a megyében nincs úgynevezett magyar probléma, ahogy nem létezik román, lengyel vagy szlovák probléma sem – nyilatkozta Viktor Baloga, az ukrán parlament képviselője, Kárpátalja legbefolyásosabbnak tartott politikusa szombaton a Fakty.ictv.ua ukrán internetes hírportálnak.

Terrorszervezetnek nyilvánította a Hamászt egy egyiptomi bíróság

Terrorcsoportnak nyilvánította a Hamász radikális palesztin szervezetet szombaton a sürgős ügyekben eljáró kairói különleges bíróság, tovább mélyítve ezzel a feszültséget Egyiptom és a szomszédos Gázai övezetet uraló iszlamisták között.

Menekültek tucatjait mentették ki Románia partjainál

Hetven, többségében Szíriából és Irakból érkezett menekültet mentett ki szombaton a román parti őrség a Fekete-tengeren - közölték a hatóságok.

Ukrán válság - Kijev márciusban megkaphatja az IMF-segély első részletét

Ukrajna még márciusban hozzájuthat a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által beígért pénzügyi támogatás első, jelentős részletéhez, ha Kijev addig teljesíti a kölcsönnyújtás feltételeit.

Egykori tartományi pártvezető kapott súlyos börtönbüntetést Kínában

Korrupció miatt tizenhét év börtönre ítélték szombaton a kelet-kínai Anhuj tartomány egykori kormányzóhelyettesét - jelentette a helyi média.

Az oltásellenes lobbi miatt tört ki a boszniai kanyarójárvány?

Egészségügyi szakértők szerint a védőoltásokat ellenzők tudományosan már megdöntött állításokkal igyekeznek félelmet kelteni a szülőkben.

Amszterdam kokainként árult fehér herointól óvja a turistákat

A fehér heroin beszippantása életveszélyes. Eddig legalább tizenhét turistát kellett emiatt orvosi ellátásban részesíteni, három brit életét már nem sikerült megmenteni.

Brüsszel szerint uniós jogot sért a tervezett német autópályadíj

Az Európai Bizottság szerint a külföldiek hátrányos megkülönböztetésével uniós jogot sért a tervezett német autópályadíj.

HIRDETÉS
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...