Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2014. 08. 30. szombat - Rózsa

Még több

Külföldi hírek

EU-csúcs: újabb oroszellenes szankciók jöhetnek

EU-csúcs: újabb oroszellenes szankciók jöhetnek

José Manuel Barroso és Francois Hollande is arról beszéltek, hogy a ma esti találkozón bővülni fognak az oroszellenes szankciók. Személyi döntések is születnek, Van Rompuy kikotyogta, hogy megállapodtak Tuskról.

Az ukrán katonák egy csoportja kikerült a szakadárok ostromgyűrűjéből

Többen még nem tudtak kitörni szombaton a kelet-ukrajnai Donyeck közelében lévő Ilovajszk településnél, és a szakadárok bekerítettek egy másik ukrán egységet a közeli Sztarobesevénél.

Lezuhant egy ukrán teherszállító repülőgép Algéria déli részén

Az Antonov-12-es típusú gép fedélzetén heten tartózkodtak, a tragédiát senki nem élte túl.

Ötvennyolc körzetben folytatják a maláj gép utáni kutatást

A kijelölt terület több zónájában a tengerfenéken ismeretlen eredetű nagy tárgyakat fedezett fel. Lehetnek akár kövek, hajók, de még egy repülőgép roncsai is.

Oroszbarát felkelők lelőttek egy csatarepülőt

A Szu-25-ös típusú csatarepülőt orosz rakétával találták el. A gépet pénteken érte rakétatalálat, a pilóta katapultált és sértetlen maradt.

Öngyilkos merénylet Afganisztánban, többen meghaltak

Szombaton egy autóban ülő öngyilkos merénylő és tálib fegyveresek megtámadták a titkosszolgálat regionális hivatalát. Legkevesebb hat ember meghalt és több tucatnyi megsebesült.

Az IMF bizalma töretlen a bűnügyi eljárás alá vont főigazgatója iránt

Lagarde ellen "hanyagság" miatt indult eljárás a francia köztársasági bíróságon a Bernard Tapie üzletembernek 2008-ban nyújtott nagy összegű kártalanítás ügyében.

Kimentették a mélyben rekedt bányászokat Nicaraguában

A földcsuszamlás és a bányaomlás csütörtökön történt a fővárostól északkeletre lévő Bonanza város El Comal nevű arany- és ezüstbányájában.

EU-csúcs: személyi döntések és Ukrajna is a napirenden

Több uniós csúcspozíció betöltéséről dönthetnek, és az ukrajnai konfliktusról, az iraki és a közel-keleti helyzetről is tárgyalnak.

Putyin: megállapodtunk Porosenkóval a humanitárius segélyről

A két elnök keddi találkozója után Porosenko bejelentette, hogy egyetértenek a kelet-ukrajnai tűzszünet megteremtésében, és Putyin elfogadta az ő béketervét.

Körbezárták Mariupol városát a szakadárok

Körbezárták Mariupol városát a szakadárok

A várost elhagyta a teljes megyei adminisztráció, távozott a katonák nagy része, pillanatok alatt kiürültek a boltok, és üzemanyag sincsen.

Oroszországba szökött egy magas rangú észak-koreai bankvezető

Oroszországba szökött és eltűnt egy magas rangú észak-koreai banki tisztviselő, aki állítólag Kim Dzsong Un diktátor pénzét is kezelte - írta pénteken meg nem nevezett forrásokra hivatkozva egy dél-koreai lap.

Egyre inkább elszigetelődnek az ebola sújtotta nyugat-afrikai országok

Számos légitársaság felfüggesztette a térségbe tartó járatait, tovább nehezítve ezzel a kór elleni küzdelmet.

Megérkeztek Oroszországba a paksi atomerőmű sérült kazettái

A 2003-as paksi üzemzavar során megsérült üzemanyag-kazettákat vasúton szállították az oroszországi Majak üzembe, ahol a feldolgozást az arra vonatkozó technológia alapján végzik majd el.

Hatezer munkavállalóját bocsátja el a Malaysia Airlines

Az elbocsátások célja, hogy a cég 2017-re nyereségessé váljon. Átalakítják útvonalhálózatukat is és új céget hoznak létre, amelyik átveszi a teljes működtetést.

Megdőlt az augusztusi hidegrekord Hargita megyében

A csíkszeredai meteorológiai állomáson reggel hat órakor 0,1 Celsius fokot jegyeztek fel.

Eltűnt egy 100 millió dolláros iraki olajszállítmány

Az olajat Irak kurd autonóm tartománya területén bányászták, és tulajdoni vita tárgya a kurdok és a bagdadi kormány között.

Kitört az izlandi Bardarbunga vulkán

Kitört az izlandi Bardarbunga vulkán

Helyi idő szerint két perccel éjfél után láva kezdett kiömleni egy hasadékból, amely csütörtök este keletkezett néhány kilométerre a Bardarbunga-ároktól.

Újabb amerikai szankciók jöhetnek Oroszország ellen

Az Egyesült Államok kész további szankciókat bevezetni Oroszország ellen, mivel beavatkozott a kelet-ukrajnai harcokba a Moszkvához húzó szakadárok oldalán - közölte csütörtökön Washingtonban Jen Psaki, az amerikai külügyminisztérium szóvivője.

Emberölés miatt nyomoznak a kormányfő ellen

A pakisztáni rendőrség emberölés gyanújával nyomozást indított az ország miniszterelnöke, Navaz Sarif ellen csütörtökön.

Oroszországban újraindítják a roncsprémium programot

Újraindítják a roncsprémium programot Oroszországban annak reményében, hogy az segít fellendíteni a hazai autógyártást.

Jelentősen romlott a Malaysia Airlines pénzügyi helyzete

Jelentősen romlott a Malaysia Airlines pénzügyi helyzete az első fél évben, a kuala lumpuri légitársaság az első fél évben 750 millió ringgit (56 milliárd forint) veszteséget jelentett, amely 65 százalékkal nagyobb a 2013 első félévinél.

Oroszország lerohanta Ukrajnát

Az ukrán államfő összehívja a nemzetbiztonsági tanácsot és az EU katonai segítségét kéri. Oroszország viszont állítja, az ukránok hazudnak, nincs is orosz katona Ukrajnában.

HIRDETÉS
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...