Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 01. 30. péntek - Martina, Gerda

Még több

Külföldi hírek

Lelőttek három amerikai kiképzőt a kabuli repülőtéren

Lelőttek három amerikai katonai kiképzőt csütörtökön a kabuli repülőtéren, a támadó valószínűleg az afgán biztonsági erők egyik tagja volt, tette után tűzharcban lelőtték őt is - közölte a washingtoni védelmi minisztérium egyik meg nem nevezett tisztségviselője.

A Fehér Ház szóvivője szerint az afgán tálibok nem terroristák

Kérdésre válaszolva nem minősítette terroristának az afgán tálibokat csütörtöki sajtótájékoztatóján Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője.

Összehangolt terrorakció történt a Sínai-félszigeten, sokan meghaltak

Összehangolt terrortámadásokat követtek el elsősorban rendőrségi és katonai célpontok ellen fegyveresek a Sínai-félsziget északi részén csütörtökön, az akcióban több tucatnyian meghaltak és megsebesültek.

Washington újabb szankciókkal fenyegette meg Moszkvát

Az Egyesült Államok csütörtökön újabb gazdasági büntetőintézkedéseket helyezett kilátásba Oroszország ellen arra az esetre, ha Moszkva nem hagy fel a kelet-ukrajnai felkelés támogatásával.

Fegyverrel követelt magának adásidőt egy férfi Hollandiában, őrizetbe vették

Egy fegyveres férfi behatolt a NOS holland közszolgálati televízió székházába csütörtökön, és azt követelte, hogy megszólalhasson a tévé élő adásában. Az illetőt őrizetbe vették - közölte a holland média.

Öt év börtönre ítéltek egy ellenzéki újságírót Azerbajdzsánban

Öt év börtönre ítéltek csütörtökön egy ellenzéki újságírót Azerbajdzsánban.

Kihallgatott egy 8 éves kisfiút a francia rendőrség, mert a terrorizmust éltette az iskolában

Kihallgattak egy 8 éves kisfiút a dél-franciaországi Nizza rendőrőrsén, amiért az iskolájában a Charlie Hebdo című szatirikus hetilap elleni merénylet elkövetőit éltette - erősítették meg csütörtökön rendőrségi források. Najat Vallaud-Belkacem oktatási miniszter szerint a rendőrséghez forduló iskola helyesen járt el.

Feketén ásott pince miatt szakadt be a föld négy régi pekingi épület alatt

Négy régi lakóépületet nyelt el Peking történelmi városrészében egy hatalmas kráter, mert egy vidéki politikus-üzletember engedély nélkül 18 méter mély pincét ásatott udvarában - számolt be fényképekkel a kínai média az esetről.

Háborús bűnökkel vádolják a szerb vezérkari főnököt

Háborús bűnökkel vádolta meg csütörtökön a szerb vezérkari főnököt egy civil szervezet.

Rekonstruálták az AirAsia tragédiáját

A gép fekete dobozainak adataiból világos kép rajzolódik ki arról, hogy mi történt katasztrófa utolsó pillanataiban.

Végéhez közeledhet az ebolajárvány

Tavaly június óta nem regisztráltak olyan kevés új ebolafertőzöttet, mint a múlt héten. A WHO szerint ez már a járvány végét jelezheti.

Balesetnek minősítették a maláj gép eltűnését

Balesetnek minősítették a maláj gép eltűnését

A gép márciusban tűnt el, amikor Kuala Lumpurból Pekingbe tartott. A gép roncsait azóta sem találják, pedig több ország vesz részt a tizedik hónapja tartó kutatásban.

Homofób népszavazás lesz Szlovákiában

A több mint négyszázezer támogató szavazat után végül február 7-én tartják meg a népszavazást az azonos neműek házasságáról és örökbe fogadási jogukról.

8 éves kisfiút hallgattak ki a párizsi vérengzés kapcsán

8 éves kisfiút hallgattak ki a párizsi vérengzés kapcsán

A gyermek nem volt hajlandó részt venni az áldozatok emlékére az rendezett egyperces megemlékezésen, s azt mondta, hogy ő a terroristákkal érez együtt.

Oroszország kilépne az Európa Tanácsból

A közgyűlés ugyanis úgy döntött, hogy az orosz küldöttség az áprilisi ülésszakon sem élhet szavazati jogával.

Lebutítják a drónokat a Fehér Házas incidens miatt

A szoftverfrissítés következtében a gép hajtóművei a tiltott övezetben be sem fognak indulni, azonnal a hazatérés üzemmódra váltanak majd.

Hangüzenetben fenyeget az Iszlám Állam

Az üzenet szerint megölik a fogságában lévő jordániai pilótát, ha Szadzsida ar-Risávi iraki terroristanőt csütörtökön napnyugtáig nem engedik szabadon jordániai börtönéből.

A vízummentes beutazás megszigorítását mérlegelik az amerikai kongresszusban

A párizsi terrortámadásokat követően az amerikai kongresszusban az Egyesült Államokba való vízummentes beutazás szigorításának lehetőségét mérlegelik - írta szerdai számában a The Washington Post.

A melegekről szóló szlovák népszavazás eredménytelen lesz

Egy friss közvélemény-kutatásból ítélve az alacsony részvétel miatt vélhetően érvénytelen lesz a család védelméről szóló szlovákiai népszavazás.

Negatív felülvizsgálat alá vette Görögországot a Standard & Poor´s

Negatív felülvizsgálat alá vette a jelenleg is mélyen spekulatív - vagyis messze nem befektetési ajánlású - görög államadós-osztályzatokat szerdán a Standard & Poor's, elsősorban azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy az új görög kormány költségvetési és gazdaságpolitikájának egyes elemei nem egyeztethetők össze az előző kormány és a hivatalos hitelezők között létrejött megállapodásokkal.

Példátlan mértékű sugárzás érte Litvinyenkót

Példátlan mértékű besugárzás okozta Alekszandr Litvinyenko halálát - mondta a néhai orosz állambiztonsági tiszt nyolc évvel ezelőtti londoni meggyilkolásának körülményeit feltárni hivatott brit bírói vizsgálat szerdai meghallgatásán a holttestet annak idején megvizsgáló patológus szakértő.

Újságírót pereltek be a török elnök megsértéséért

Már kilenc újságíró ellen indult eljárás az elnök megsértése címén.

Sokkoló kampány a dzsihád ellen

A dzsihadisták által ígérteket a valósággal összevető, sokkoló videóval indított médiakampányt a francia kormány szerdán, hogy elriassza a fiatalokat a szélsőségesekhez való csatlakozástól.

HIRDETÉS
bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...