Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

10-ből 9 fiatal a neten keres megoldást problémáira

A 25 év alatti fiatalok közül tízből kilenc az interneten keres megoldást problémáira ahelyett, hogy szüleihez fordulna segítségért - derül ki egy friss brit felmérésből.
A Maximiles piackutató és a Get Connected brit segélyvonal ezerfős mintán készült felméréséből kiviláglik, hogy a fiataloknak mindössze egyharmada beszéli meg problémáját édesanyjával, miközben az apákhoz a fiataloknak csupán 20 százaléka fordul segítségért. A 25 év alattiak elsősorban a barátaikkal beszélik meg problémáikat, a válaszolók 42 százaléka erre a célra a személyes találkozókat részesíti előnyben.

A tanulmány szerint több mint fele azoknak a fiataloknak, akik az interneten keresnek megoldást gondjaikra, gyakorlatilag nyugtalanabbak lettek a talált információktól, ráadásul a világhálóhoz fordulóknak mindössze egyötöde ellenőrizte más forrásból is a kapott eredményt.

Andrew McKnight, a segélyvonal felügyelő testületi elnöke szerint a felmérés eredménye alapján szükség van az internetes találatok ellenőrzésére, mert számtalan eset mutatja, hogy a weben elérhető tengernyi információ csak súlyosbítja a fiatalok aggodalmait személyes problémáikkal kapcsolatban.

A brit fiatalok 24 százaléka, azaz csaknem minden negyedik nem tudja, hogy kihez fordulhat segítségért érzelmi vagy társas kapcsolati problémáival. Ez az arány 2006-ban mindössze 10 százalék volt.

Olvasóink írták

  • 1. persona 2010. március 21. 09:51
    „hát persze. "nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek" :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szexuális visszaélések: a svájci egyház 10 esetet vizsgál

A svájci katolikus egyház tíz olyan esetet vizsgál, amelyben a papság valamely tagja állítólag… Tovább olvasom