Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -1°C | 11°C Még több cikk.

11 gyilkosság egy nap alatt

A mexikói drogkartellek háborújában tizenegy gyilkosságot követtek el egyetlen nap alatt Monterreyben - közölték a mexikói hatóságok.
Az észak-mexikói Nuevo León állam fővárosában kedden több helyszínen is akcióba léptek a bérgyilkosok: az északkeleti Francisco Villa negyedben négy embert lőttek agyon a nyílt utcán, Santa Catarina külvárosban az egyik parkban géppisztolyokkal végeztek öt áldozatukkal, egy asszonyt házából hurcoltak el, hogy néhány utcával odébb fejbe lőjék, s hasonló sorsra jutott egy férfi is.

Monterreyben a város feletti ellenőrzésért a Los Zetas bűnszövetkezet és a Golfo (Öböl) kartell küzd egymással, s az alvilág háborújának eddig csaknem kilencszáz halálos áldozata volt. Mexikóban hét nagy drogkartell működik, s közülük Los Zetas a legerőszakosabb szervezet, amelynek tagjai katonailag jól kiképzettek és vasfegyelmet tanúsítanak. A kábítószer-csempészet mellett emberrablásokból és üzemanyag lopásából busás jövedelmekhez jutó csoport nevéhez fűződik Mexikó történelmének legkegyetlenebb gyilkosságai közül több is. A kiterjedt mexikói és guatemalai kapcsolatokkal, illetve érdekeltségekkel bíró Los Zetas 2010 márciusáig a Mexikó északi-északkeleti részén működő Golfo kartell részét képezte, s a kettéválás után véres belharc indult a két korábbi szövetséges között az ellenőrzés megszerzéséért a befolyásuk alá tartozó övezetben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volgai hajóbaleset - 98 holttestet már megtaláltak

A kutatások továbbra is jelentős erőkkel folynak a Bulgaria nevű hajó még eltűntként nyilvántartott 31 utasa után. Tovább olvasom