Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

11 tanárt raboltak el - véletlenül

Az iszlám fegyveresek gyermekbénulás elleni oltást beadó egészségügyi csapatot akartak elrabolni Pakisztánban.
Gyermekbénulás elleni oltást beadó egészségügyi csapatot akartak elrabolni tálibok Pakisztán északnyugati részén egy iskolából, ám véletlenül tanárokat vittek magukkal. Utóbbiak négy nap fogság után kedden nyerték vissza szabadságukat - közölték pakisztáni tisztségviselők.

Az oltást ellenző iszlamista tálibok 11 pedagógust raboltak el múlt héten csütörtökön az afganisztáni határ közelében lévő, törzsi ellenőrzés alatt álló területén lévő iskolából. Tévedésük oka az volt, hogy lekésték az oltócsoportot, és azután rontottak a tanintézetbe, hogy az már elment.

A pedagógusok szabadulásáért közbenjárt a helyi dzsirga, a vének tanácsának küldöttsége, amely tisztázta a tévedést. Az iszlamisták elengedték az összes tanárt, de azzal a feltétellel, hogy a pakisztáni kormány nem küld több oltócsoportot a területre.

Iszlám fegyveresek gyakran támadnak gyermekbénulás elleni oltócsapatra, mert úgy hiszik, hogy tagjaik között nyugati kémek vannak, továbbá, hogy az oltóanyag valójában terméketlenné tevő szer, amellyel a muszlimok népszaporulatát akarja a Nyugat korlátozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ferenc pápa apostoli buzdítása reformprogramot irányoz elő

A pasztorációs szolgálat és az egyház szerkezetének reformjával, valamint a pénzpiac átalakításával… Tovább olvasom