Délmagyar logó

2017. 11. 18. szombat - Jenő 5°C | 8°C Még több cikk.

15 hónap börtön Seseljnek védet tanúk felfedése miatt

Szerbia - Tizenöt hónapos börtönbüntetésre ítélte pénteken a hágai Jugoszlávia Törvényszék (ICTY) Vojiszlav Seselj háborús bűnökkel vádolt szerb politikust, amiért egy könyvében felfedte három védett tanú kilétét.
A Seselj ellen feltételezett háborús bűnei miatt indított pert a tanúk felfedése miatt határozatlan ideig elnapolta a volt Jugoszláviában elkövetett háborús bűnöket vizsgáló hágai ENSZ-törvényszék.

Seselj "részletes információk tömegét" hozta nyilvánosságra a három emberről, akik az állítólagos háborús bűnei miatt indított perben tanúskodnak - közölte Gon Kvon bíró. A tanúk személyazonosságát az ENSZ-bíróság a biztonságuk érdekében titkolta. Seselj szándékosan fedte fel a tanúkat, hiszen nagyon jól tudta, hogy ezzel megsérti a bíróság rendeletét - közölte Gon Kvon bíró.

Vojiszlav Seselj az 1991 és 1993 között a horvátok és muzulmánok ellen Horvátországban, Boszniában és Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt áll a bíróság előtt. A per 2007 novemberében kezdődött, de idén februárban a tanúfelfedés miatt határozatlan ideig elnapolták. A szélsőséges nézeteiről ismert nacionalista politikus 2003 februárjában önként, nagy médiafelhajtás közepette utazott el Hágába.

Olvasóink írták

  • 1. KamuNeni 2009. július 25. 09:42
    „Hat igaza volt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisiklott egy gyorsvonat Horvátországban: hat halott

Horvátország - Hat ember meghalt és több mint húszan megsérültek Horvátországban pénteken, miután kisiklott egy Split és Zágráb között közlekedő gyorsvonat. Tovább olvasom