Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

18 esztendő után kiszabadult az elrabolt lány

Egyesült Államok - 1991-ben rabolták el Jaycee Lee Dugardot, ráadásul mostohaapja szeme láttára, de csak most derült ki, hogy életben van. Egy korábban már több mint 11 évet börtönben töltő férfi és felesége a felelősek a rablásért. A lányt elrablója többször megerőszakolta, két gyermekük is született.
Megkerült 18 év után Kaliforniában az a lány, akit 1991-ben 11 éves korában raboltak el szülei házának közelében - írta a csütörtöki San Francisco Chronicle című újság. A hírt később a rendőrség megerősítette, az elkövető férfi pedig beismerte tettét. Az eset hátborzongató részleteit csütörtökön tárta fel a rendőrség

Az Észak-Kalifornában lévő Concord rendőrsége azt állítja, szinte bizonyos, hogy a náluk jelentkezett 29 éves nő az, akinek állítja magát: Jaycee Lee Dugard, akit 18 évvel ezelőtt raboltak el South Lake Tahoe városban. A hatóságok DNS-tesztet végeznek a személyazonosság tisztázásáért.

Szemtanúk szerint a két elkövető 1991. június 10-én a mostohaapja szeme láttára ragadta el a lányt. A rózsaszín ruhát viselő, kék szemű, szőke gyerek iskolába ment, a buszmegálló felé tartott, amikor idegenek kocsiba tuszkolták, és magukkal vitték. Mostohaapja a házuk kocsikijárójától, alig két utcányi távolságból figyelte az esetet. Azonnal terepbiciklijére pattant, hogy a lánnyal elrobogó szürke kocsi nyomába eredjen, de egy emelkedőn lemaradt. A rendőrség az értesítés után perceken belül a helyszínre érkezett, és lázas keresés kezdődött, de sem a kocsinak, sem a lánynak nem akadtak nyomára.

A rendőrség - amely 18 év óta nem zárta le az ügyet, de már szinte minden reményt elvesztett, hogy a lány előkerül - őrizetbe vett egy házaspárt. A gyerekrablással az 58 éves, nemi erőszakért és emberrablásért korábban már elítélt és börtönviselt Phillip Craig Garridót és 55 éves feleségét, Nancy Garridót gyanúsítják.

A lány mostohaapja és felesége zokogtak, amikor megtudták, hogy a lány életben van. A mostohaapa, Carl Probyn azt mondta, hihetetlennek tartja, ami történt, 18 év elteltével már feladta a reményt, hogy a lány megkerülhet.

Az El Dorado megyei seriffhelyettes csütörtökön elmondta a sajtónak: kiderült, hogy a lányt elrabló férfitól az áldozatnak két gyereke született, és a férfi hármójukat a háza kertjében, sátrakban és raktárhelyiségekben tartotta. Az elrabolt Jaycee és a két kiskorú - egy 11, illetve 15 éves - lány soha nem járt iskolába és nem volt orvosnál, a férfi a külvilágtól elzárva, teljes elszigeteltségben, mostoha körülmények között tartotta őket az elmúlt 18 évben a kicsiny Antioch település egy elővárosi telkén, a lány szüleinek házától mintegy 270 kilométerre. Jaycee-t szexuális rabszolgaként használta, aki először 14 évesen szült gyereket az őt megerőszakoló férfitól.

Az egész ügyre úgy derült fény, hogy Garrido gyanút keltett, amikor két kiskorú gyerekkel látták. Próbaidős tisztje berendelte és kikérdezte a feleségével, az elrabolt lánnyal és a két gyerekkel megjelent férfit, aki végül bevallotta Jaycee elrablását és azt is, hogy a gyerekek tőle vannak. Garridót korábban 50 évre ítélték egy emberrablási ügyben, büntetéséből 11 évet töltött le. Egy másik alkalommal hét hónapra került rács mögé nemi erőszak miatt. 1988-ban szabadlábra helyezték, élete végéig próbaidős feltételekkel.

Az elrabolt lánnyal csütörtökön találkozott édesanyja, aki kitörő örömmel vette tudomásul, hogy halottnak hitt gyereke él és egészséges. A lány eltűnése annak idején országos hír volt.

A kaliforniai gyerekrablási eset kísértetiesen hasonlít Natascha Kampusch esetére. A tízéves osztrák kislány 1998. március 2-án tűnt el, iskolába indult, de nem érkezett meg. Egy iskolatársnője állítólag látta, amint betuszkolják egy fehér kisbuszba. A rendőrség hajtóvadászatot indított, még Magyarországon is nyomoztak utána, de nem akadtak nyomára. Elrablója nyolc és fél éven át tartotta bezárva egy ablaktalan, föld alatti helyiségben Bécs közelében, Strasshofban.

Olvasóink írták

 • 5. lajosbácsi 2009. szeptember 23. 13:17
  „1. Mathiasking: nem értek veled egyet.. az egy főre eső hasonló háborodott gondolkodásúak száma messzemenően ausztriában illetve németországban a legnagyobb. ez nem csak a jelenkorra vonatkozik, hanem ha kicsit vájkálunk a múltban, fel fog tűnni, mennyi a német anyanyelvű az ilyen hibbantak között.”
 • 4. KolomparBeyonce 2009. augusztus 29. 02:36
  „minden a pina korul forog!”
 • 3. floridaimagyar 2009. augusztus 28. 23:20
  „2. - Nem besetalt hanem be lett rendelve mert "regisztralt szexualis ragadozo volt" es azokat be lehet rendelni barmikor akarmelyik rendorsegi vagy sheriff irodaba.. a lany nem felnyomta az elrabloit hanem el volt zarva a kulvilagtol es folyamatosan meg volt eroszakolva.

  A hiba ott van hogy mi kiengedjuk az ilyen embereket a bortonbol. Az ilyen elmebetegeket ha valaki kiengedi akkor ne kapjanak jogositvanyt es kell rajuk microchip hogy GPS-en minden rendor lathassa hogy mikor hol vannak. Nalunk ez igy van Floridaban. Az ilyen embernek kell valami jo kis kinzokamra eletfogytig kinzassal hogy visszakapja azt amit o okozott.”
 • 2. IVY 2009. augusztus 28. 13:05
  „"Egyszerűen besétált a seriff őrsre, feljelentést tenni", az elrablóit nyomta fel.
  Könyörgöm! Ez eddig nem jutott eszébe?!”
 • 1. Mathiasking 2009. augusztus 28. 09:48
  „Sok aberrált van a világon, de hogy földrajzilag a legtöbb az USA-ban él az szinte biztos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erős földrengés volt Indonéziában és Kínában

Indonézia - Erős, a Richter-skála szerinti 6,9-es fokozatú földrengés rázta meg pénteken az… Tovább olvasom