Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

18 évre ítéltek egy boszniai háborús bűnöst

Bosznia - Tizennyolc évi börtönre ítélte kedden a boszniai muzulmán hadsereg egyik egykori altisztjét egy szarajevói bíróság a boszniai háborúban (1992-1995) elkövetett bűnök vádjával.
A 41 éves Suljo Karajicot, a boszniai katonai rendőrség egyik egységének egykori parancsnokát a bíróság bűnösnek találta civilek és hadifoglyok sérelmére elkövetett bűnökben - közölte a háborús bűnök ügyében ítélkező boszniai törvényszék.

A bűncselekményeket az északnyugat-boszniai Bihacban követték el 1994 augusztusa és 1995 februárja között a szarajevói kormány fennhatóságát el nem ismerő, 1993-ban létrejött "Nyugat-boszniai Autonóm Régió" katonaságának tagjai. Karajicot több rendbeli emberölésben és foglyokkal szemben tanúsított embertelen bánásmódban találta bűnösnek a bíróság. Fikret Abdicot, a "Nyugat-boszniai Autonóm Régió" vezetőjét 2001-ben vették őrizetbe Horvátországban, jelenleg 15 évi börtönbüntetését tölti.

A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnök ügyében a hágai Nemzetközi Törvényszék ítélkezik, amely egyes ügyeket átad a helyi bíróságoknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lengyel légikatasztrófa: rendkívüli parlamenti ülés

Lengyelország - A lengyel parlament kedden rendkívüli ülésen emlékezett meg a nyugat-oroszországi… Tovább olvasom