Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

19 éves iráni férfi szállt fel a lopott útlevéllel a maláj gépre

Pouria Nour Mohammad Mehrdadról a hatóságok annyit tudnak, hogy Németországba készült.
A 239 emberrel a fedélzetén eltűnt Boeing 777-es járatot több rejtély is övezi: az egyik maga a nyomtalan eltűnése, a másik az a két ismeretlen személy, aki lopott útlevéllel szállt fel a gépre.

Vagyis már csak egy ismeretlen, ugyanis a hatóságok kiderítették, hogy az egyik irattal egy 19 éves iraki férfi, Pouria Nour Mohammad Mehrdad ült fel a gépre. A hatóságok szerint a Mehrad Németországba akart eljutni.

Nemzetközi vizsgálat indult az ügyben, hogy a férfinak volt-e bármi köze a gép eltünéséhez. Eddig azonban nem találtak bizonyítékot rá.

Fotó: MTI/EPA
Luigi Maraldi olasz turista útlevelének másolatát mutatja egy rendőr a thaiföldi Pattaja város rendőrségén 2014. március 10-én. A 37 éves férfinak és egy osztrák állampolgárnak az ellopott útlevelét használta két utas.
Fotó: MTI/EPA

- Reméljük, hogy nem tagja egyik terroristacsoportnak sem. Úgy hisszük, hogy mindössze megpróbált Németországba vándorolni - idézte a CNN malajziai rendőrség főfelügyelőjét, Khalid Abu Bakart.

A férfi anyja értesítette a frankfurti rendőrséget, amikor fia nem érkezett meg időben.

A másik személyt, aki lopott útlevéllel szállt fel a gépre, még mindig keresik a hatóságok.

A 239 ember többsége a légitársaság utaslistája szerint Ázsiából származott: 154 Kínából vagy Tajvanról és 38 ember Malajziából.

Fotó: MTI/AP/Wong Maye-E
A 19 éves iráni Puria Núr Muhammad Mehrdádként azonosított férfi fényképét mutatja egy rendőrnő a sajtó képviselőinek Sepangban. Fotó: MTI/AP/Wong Maye-E

A két lopott útlevél, amit látszólag arra használtak, hogy felkerüljenek a repülőre, egy osztrák és egy olasz állampolgáré volt. Az az olasz férfi, akinek a neve a repülőgép utaslistáján volt, Luigi Maraldi volt, elmondta a hétvége folyamán riportereknek Thaiföldön, hogy jelentette az útlevél eltűnését amit még augusztusban loptak el.

A hatóságok azonban nem közölték, hogy Mehrdad utazott-e valahova az olasz vagy az osztrák útlevéllel. A jegyeiket látszólag együtt vették Thaiföldön.

A jegyszámok egymás mellettiek, ez is mutatja, hogy együtt bocsátották ki őket. Mindkettő kedvezményes jegy volt Kuala Lumpurból Amszterdamba Pekingen keresztül. Az olasz útlevélhez tartozó jegy Koppenhágába folytatódott. Az osztrák útlevél jegye Frankfurtban végződött. Hétfőn a Thai rendőrök azt mondták, hogy a jegyeket két barátnak vette egy iráni férfi, aki haza akart menni Európába - írta a CNN.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságosan földet ért az űrállomásról visszatérő három űrhajós

Az orosz Szojuz űrkapszula kedden ért földet Kazahsztánban, amellyel a Nemzetközi Űrállomás egyik… Tovább olvasom