Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

19 hónapon belül hagyhatják el az amerikai katonák Irakot

Egyesült Államok - Barack Obama amerikai elnök várhatóan pénteken jelenti be az iraki csapatkivonás menetrendjét. A hírek szerint az elnök legújabban egy 19 hónapos kivonulási tervet tart reálisnak, szemben a kampánya során hangoztatott 16 hónapos időkerettel.
Obama hetek óra egyeztet a katonai vezetőkkel az Irakban szolgálatot teljesítő 142 ezer amerikai katona sorsáról. Egy neve elhallgatását kérő washingtoni tisztviselő az AFP-nek azt mondta, hogy bár nincs végleges döntés, 19 hónapban gondolkozik az amerikai elnök. Obama pénteken egy észak-karolinai haditengerészeti bázisra látogat, és várhatóan ott fedi föl az iraki kivonulásra vonatkozó tervét.

A washingtoni és a bagdadi kormányzat még Obama hivatalba lépése előtt kötött megállapodást arról, hogy az amerikai erők 2011 végéig elhagyják Irakot.

Olvasóink írták

 • 3. hazaipalya 2009. február 26. 15:47
  „akkor a magyar katonak mar indulhatnak is haza :P”
 • 2. Mathiasking 2009. február 26. 13:31
  „Kedves efje!

  Sajnos a fegyver lobbi erősebb, mint gondolnád. Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó! Esetleg 2010. augusztusában, ha megérjük, kíváncsi lennék Obama hozzáállására ezzel kapcsolatosan. Ugyanis a fegyvereket amiket eddig eladtak és elhasználtak, újra kell teremteni és fejleszteni. Ki akarja hogy ez ne így legyen? Csak Obama! Utoljára J.F.K. volt aki a leszerelésről és fegyverzet csökkentésről papolt. A sorsát tudjuk, sajnos. Ezt tudja Obama is!”
 • 1. efje 2009. február 26. 12:56
  „Tavaly novemberben Obama azt mondta hogy az iraki háború idáig 1 trillió (1000 milliárd) dollárba került. Úgy tudom a pénz nagy részét a Federal Reserve (magánbank) utalta a Bush kormánynak. Mivel állami garancia van rá, muszáj a pénzt visszafizetni. De miből? A heten a 14. amerikai bank csődölt be. Bush családja több fegyvergyárat működtet. Nyilván nekik érte meg ellövöldözni ennyi pénzt. Jópáran meggazdagodtak. A beszállítok, logisztika és mindenki akinek köze van a fegyvergyártáshoz, háborúhoz.
  Nem akarnak szégyent hozni az amerikai történelemre így a Bush család meg mindig szabadon el. Pedig ha a tényeket egymás melle rakod maris kirajzolódik az igazság.
  http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Obama 19 hónap alatt vonja ki az amerikai katonákat Irakból?

Az amerikai elnök "hajlik arra", hogy 19 hónapos határidőt jelöljön meg hamarosan elmondandó… Tovább olvasom