Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

2000 tonna benzin folyt el megrongálódott vezetékből Kínában

A beszámolók szerint a vezeték harminc méterre van a Sanghaj-Kunming vasútvonaltól, és a közelben lakóházak is találhatók.
Körülbelül kétezer tonna benzin folyt el egy építkezés alkalmával megsérült vezetékből a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban - jelentette a helyi média szerdán.

A beszámolók szerint a vezeték harminc méterre van a Sanghaj-Kunming vasútvonaltól, és a közelben lakóházak is találhatók. A környékről két kilométeres körzetben kitelepítik a lakosságot, a közeli vasúti pályán szüneteltetik a vonatközlekedést.

Az eset Pingpa megyében történt, ahol egy gyorsvasúti pályaépítés során ledőlt egy állvány. A sérült vezeték az ország legnagyobb olajfinomítójának, a Sinopecnek a tulajdonában van. A mentés folyamatban van, a helyszínen dolgozók igyekeznek megelőzni az esetleges további baleseteket.
Három embert kellett eddig orvosi ellátásban részesíteni, a vezeték helyreállításán több mint 110 ember dolgozik.

Kelet-Kínában pénteken felrobbant egy olajvezeték, amely szintén a Sinopec kezelésében van. A súlyos baleset során legalább 55 ember meghalt, és több mint 130-an megsérültek. Egyelőre nincs hír kilenc eltűnt emberről. A csingtaói robbanást mulasztás, gondatlanság okozta, kilenc embert - köztük a Sinopec hét alkalmazottját - őrizetbe vették a hatóságok.

Kiderült, hogy az olajvezeték és a városi vízelvezető hálózat nyomvonalait nem körültekintően jelölték ki, a vezeték ellenőrzése kifogásolható volt, a szivárgás okozta probléma elhárítása pedig nem volt szakszerű. A vezetéket 1986-ben helyezték üzembe, s eredetileg a külvárosban épült, de a gyorsuló városiasodás következtében mára már egy közel 1,4 millió lakosú kerület központján vezet át lakóépületek és bevásárlóközpontok között.

Szerdai hatósági közlés szerint a 27 éve üzemelő vezeték csingtaói szakaszát örökre lezárták. A döntéssel egy időben rendelkeztek más, közutak alatt vezető, vegyi anyagokat szállító csövek és olajvezetékek áthelyezéséről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Andor László: ˝sajnálatos túlreagálás˝ Cameron javaslata

A brit miniszterelnök a Financial Timesban közölt írásában annak a véleményének adott hangot, hogy… Tovább olvasom