Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

2011-ben érhet véget a válság

A harmadik negyedévben megindult a kilábalás az utóbbi évtizedek legmélyebb válságából, de a 2008-as szintet csak 2011-ben éri majd el a nemzetközi Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagjainak gazdasága a szervezet csütörtökön megjelent elemzése szerint.
Az OECD-tagországok összesített gazdasági teljesítménye az idei 3,5 százalékos csökkenés után jövőre már 1,9 százalékkal bővülhet. A korábban vártnál hamarabb bekövetkezett fordulatot "a példátlan kormányzati és központi banki intézkedések alapozták meg" - áll a jelentésben.

A növekedés egyelőre törékeny, a központi bankok ezért csak 2010 derekán kezdhetik meg az élénkítő intézkedések visszavonását, a kormányok pedig csak 2011-ben láthatnak hozzá az ösztönző programok nyomán felhalmozódott hiány leépítéséhez - írják a jelentésben.

Kiemelik, hogy a 30 tagállam közül öt esetében - Magyarországon, Görögországban, Izlandon, írországban és Spanyolországban - jövőre még nem indul be a növekedés.

A munkanélküliség 2010-ben tovább nő, és még évekig eltart, mire a válság előtti szintre mérséklődik, a tagországok államadóssága a hazai össztermék (GDP) arányában számolva pedig 2011-ben meghaladja a 100 százalékot az OECD szakértői szerint.

Olvasóink írták

  • 2. KolompárRómeó 2009. november 19. 14:30
    „"Kiemelik, hogy a 30 tagállam közül öt esetében - Magyarországon, Görögországban, Izlandon, Írországban és Spanyolországban - jövőre még nem indul be a növekedés."

    Hiába, az elmúlt 7 év felelős, hozzáértő, takarékos, szakértő kormányzása meghozta az eredményt. Mellesleg nyúlták a milliárdokat, a 100millás önkielégítéseket, az önkormányzati ingatlanokat. Köszönjük nekik, meg a szavazóknak is.

    Írország nagy "Í"!”
  • 1. bélás 2009. november 19. 13:53
    „2011 december valamikor meg kitalálják hogy 2015 december”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Új Magyar Gárda megemlékezést tart Kolozsváron

Az egykori Székely Hadosztályról akarnak megemlékezni december 1-jén Kolozsvár főterén az Új Magyar… Tovább olvasom