Délmagyar logó

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -11°C | 0°C Még több cikk.

5 évre ítéltek Romániában egy volt törvényhozót

Jogerősen öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélt szerdán a román legfelső bíróság egy volt szenátort, Vasile Dutát, akit korrupció bűnében találtak vétkesnek.
Vasile Duta, a Szociáldemokrata Párt (PSD) szenátora volt, aki ellen 2005-ben emelt vádat a korrupcióellenes ügyészség befolyással való üzérkedés miatt. A volt szenátor 2002-ben anyagi javakért cserébe felajánlotta egy román munkaerőt toborzó német vállalkozónak, hogy "megkönnyíti" vállalkozása számára néhány engedély beszerzését a román munkaügyi minisztériumban.

A törvényhozó 2002 februárja és 2003 áprilisa között öt engedélyt intézett el a német vállalkozónak, aminek köszönhetően 190 román utazhatott ki Németországba. Duta minden személy után 400 eurót kért, majd később egy luxusgépkocsit is igényelt a vállalkozótól. A szenátor egy másik vállalkozónak is elintézte, hogy 35 személy munkát vállalhasson külföldön.

A szenátort ügyvédként is korrupcióval vádolták. Védenceitől különböző pénzösszegeket kért, kedvező ügyészségi döntéseket ígérve meg nekik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

19 év gyilkosságért és kannibalizmusért

Gyilkosságért és kannibalizmusért 19, illetve 18 évi, szigorított büntetőtáborban letöltendő… Tovább olvasom