Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Lengyel légikatasztrófa : lezárul pénteken a helyszínelés

A Lech Kazcynski lengyel államfőt szállító repülőgép katasztrófájának helyszínéről.
A Lech Kazcynski lengyel államfőt szállító repülőgép katasztrófájának helyszínéről, a szmolenszki repülőtér közeléből már elszállítottak minden roncsdarabot és minden olyan tárgyat, ami a nyomozás számára fontos, így a helyszínelés pénteken lezárul - jelentette be Vlagyimir Markin, az orosz legfőbb ügyészség mellett működő nyomozati bizottság szóvivője.

Markiv kifejtette: a szakértők és nyomozók folytatják munkájukat Szmolenszkben és Moszkvában, a gép minden egyes darabját és az egyéb tárgyakat szakértők bevonásával vizsgálják tovább, és megbízást adtak számos szakértői jelentés elkészítésére.

A katasztrófa helyszínén a nyomozati bizottság 40 nyomozója és szakértője, továbbá a lengyel katonai ügyészség és a lengyel belbiztonsági ügynökség számos szakembere dolgozott.

Markin elmondta, hogy orosz és lengyel pszichológusok jelenlétében 84 embert hallgattak ki a szerencsétlenség szemtanújaként, illetve károsultjaként. Végül az orosz ügyészségi szóvivő beszámolt arról, hogy pénteken délelőttig 76 áldozatot azonosítottak.

A lengyel államfőt és kíséretét a Szmolenszk környékén 1940-ben lemészárolt több mint 20 ezer lengyel emlékére rendezett ünnepségre szállító repülőgép szombaton reggel zuhant le a szmolenszki Szevernij katonai repülőtér közvetlen közelében, amikor sűrű ködben próbált leszállni. A gép utasai közül a katasztrófát senki nem élte túl, összesen 97-en vesztették életüket.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vulkánkitörés: Ausztria is fokozatosan lezárja légterét

Péntek délutántól Ausztria is fokozatosan lezárja légterét. Tovább olvasom