Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Vulkánkitörés: Tájékoztató csomag a rászoruló légi utasoknak

Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata (EFKH) az Európai Bizottsággal Együttműködve tájékoztató csomagot állított össze a brit légtérzár és a görög sztrájk miatt külföldön rekedt utasoknak, jogaik érvényesítése érdekében.
Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata (EFKH) az Európai Bizottsággal Együttműködve tájékoztató csomagot állított össze a brit légtérzár és a görög sztrájk miatt külföldön rekedt utasoknak, jogaik érvényesítése érdekében - közölte az Európai Fogyasztói Központ Magyarország (EFKM) MTI-vel szerdán.

Az EFKM közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy a tájékoztató csomag a www.efk.hu-n érhető el. Az EFKH az Európai Bizottsággal Együttműködve arról állított összes egy tájékoztató csomagot, hogyan kell eljárni a különböző helyzetekben, hol tájékozódhatnak a fogyasztók a jogaikról és mely hatósági fórumokon tehetnek panaszt az egyes államokban.

A csomag tartalmazza a légitársaságoknál benyújtható panaszbejelentő formanyomtatványokat is, továbbá az illetékes békéltető testületek és légifuvarozó szövetségek elérhetőségeit világszerte. Tartalmazza még utazási irodák és az Utazásszervezők Szövetsége, valamint az egyes Európai Fogyasztói Központok elérhetőségeit és a kis értékű követelések európai eljárásáról való tájékoztatót.

A brit légtér egy részének az izlandi vulkáni hamufelhő szerda reggeli lezárása, illetve a görög sztrájk miatti akadozó légi közlekedés nagy zavart okozhat Európa-szerte a turisták és az üzleti útra indultak körében. Mindazonáltal még az olyan rendkívüli körülmények között is, mint a jelenlegi, az EU rendeleteit a légiutasok jogairól alkalmazni kell - hívja fel a figyelmet az EFKM.

Olvasóink írták

  • 1. mj52, 2010. május 05. 21:46
    „Nem szeretném fölltalálni a melegvizet, de miért nem próbálják meg repülőgépről permetezni a hamut mint ahogy az erdőtüzeket szokás, nyilván nem a kráter fölött,/ ott még a vÍz is olaj lenne a tűzre/ meg nem ahol már 6 km. magasan és szétterülve van, hanem valahol a kettő között.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felgyújtottak egy athéni épületet - több halott

Halálos áldozatai is vannak az athéni épület felgyújtásának. Tovább olvasom