Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A camorra az adóhivatalt is lefizette

Az olasz adóbíróság tizenhat bíráját is érintette a nápolyi pénzügyőrség újabb camorra ellenes akciója, amelynek eredményeként hatvan ember került börtönbe, illetve házi őrizetbe.
A pénzügyőrség hétfő reggeli letartóztatás-sorozata bebizonyította, hogy a camorra bűnszervezete már az adóhivatalban, sőt az adóbíróságon is megvetette a lábát - nyilatkozta a sajtónak a nápolyi pénzügyőrség parancsnoka. A szervezett bűnözés, pénzmosás és korrupció vádjával 2008-ban indított vizsgálat egész Olaszországban huszonkét személy letartóztatásához vezetett, a többiek esetében házi őrizetet rendeltek el.

Közöttük van az adóbíróság tizenhat bírája is és az olasz adóhivatal számos tisztviselője. Az ügyészség szerint döntéseikkel a bűnszervezetnek kedveztek, milliárdokat lopva ki az államkasszából.
A pénzügyőrség egymilliárd euró értékű vagyont foglalt le.

A szálakat a jelentős vállalkozói birodalmat irányító Fabbricino klán mozgatta, amely ismert élelmiszeripari céget, szállodákat, nehézipari üzemeket birtokol. Az olasz pénzügyőrség bankszámlákat foglalt le Belgium, Svájc és Liechtenstein pénzintézeteiben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heves harcok Damaszkusz belvárosában

Heves tűzharcot vívtak hétfőre virradóra Damaszkusz egyik főbb kerületében a lázadó erők fegyveresei… Tovább olvasom