Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A camorra az adóhivatalt is lefizette

Az olasz adóbíróság tizenhat bíráját is érintette a nápolyi pénzügyőrség újabb camorra ellenes akciója, amelynek eredményeként hatvan ember került börtönbe, illetve házi őrizetbe.
A pénzügyőrség hétfő reggeli letartóztatás-sorozata bebizonyította, hogy a camorra bűnszervezete már az adóhivatalban, sőt az adóbíróságon is megvetette a lábát - nyilatkozta a sajtónak a nápolyi pénzügyőrség parancsnoka. A szervezett bűnözés, pénzmosás és korrupció vádjával 2008-ban indított vizsgálat egész Olaszországban huszonkét személy letartóztatásához vezetett, a többiek esetében házi őrizetet rendeltek el.

Közöttük van az adóbíróság tizenhat bírája is és az olasz adóhivatal számos tisztviselője. Az ügyészség szerint döntéseikkel a bűnszervezetnek kedveztek, milliárdokat lopva ki az államkasszából.
A pénzügyőrség egymilliárd euró értékű vagyont foglalt le.

A szálakat a jelentős vállalkozói birodalmat irányító Fabbricino klán mozgatta, amely ismert élelmiszeripari céget, szállodákat, nehézipari üzemeket birtokol. Az olasz pénzügyőrség bankszámlákat foglalt le Belgium, Svájc és Liechtenstein pénzintézeteiben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Heves harcok Damaszkusz belvárosában

Heves tűzharcot vívtak hétfőre virradóra Damaszkusz egyik főbb kerületében a lázadó erők fegyveresei… Tovább olvasom