Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

A devizahitelesek megsegítését sürgetik Horvátországban is

A devizahitelesek problémáinak mielőbbi megoldását sürgette csütörtökön a horvátországi NHS független szakszervezeti szövetség a miniszterelnöknek, a nemzeti bank elnökének, valamint a kereskedelmi bankok elnökeinek küldött nyílt levélben.

Az NHS szerint nem lehet figyelmen kívül hagyni a svájci frank utóbbi időben tapasztalt drágulását, ami jelentősen megemelte a törlesztőrészleteket, miközben a bankok profitja növekszik.

Az NHS rámutatott, hogy a növekszik a nem fizető devizaalapú hitelek, valamint kényszerárverések száma.

A horvát kormány a múlt héten a horvát kuna és a svájci frank árfolyamának rögzítésére, valamint kamatcsökkentésre szólította fel a bankokat. A kormány azt várja a bankoktól: legfeljebb 5,8 kunás árfolyamon (1 kuna 36,7 forint) rögzítsék a svájci frankban eladósodottak hiteleinek törlesztését, illetve tegyék lehetővé, hogy tíz év halasztással, kamatmentesen fizethessék ki a felhalmozódó különbözetet.

Ezen túlmenően a bankoktól elvárják, hogy csökkentsék a frankhitelek kamatát, a kormány rendeletmódosítással teszi lehetővé, hogy már a jövő hónaptól mérséklődjenek a kamatszintek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brit zavargások - Rendkívüli ülést tartott a parlament

David Cameron miniszterelnök ígéretet tett arra, helyreállítják a rendet az országban. Tovább olvasom