Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

A "donyecki népköztársaság" vezetése Kijev készülő támadásáról beszél

A Kelet-Ukrajnában kikiáltott "donyecki népköztársaság" vezetése nem zárja ki, hogy a kijevi hatóságok ostrom alá veszik Donyeck városát és provokációkat hajtanak végre a vasárnapra kiírt ukrán elnökválasztás előtt - mondta az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökségnek szerdán Miroszlav Rudenko, a donyecki "népfelkelők" parancsnoka.
Rudenko ezzel kommentálta az ukrán államfői posztot ideiglenesen betöltő Olekszandr Turcsinov házelnöknek azt a kijelentését, amely szerint a kijevi hatóságok készek végrehajtani az ország keleti felében folytatott különleges műveleteik utolsó szakaszát, hogy megtisztítsák az oroszbarát fegyveresektől Donyeck és Luhanszk megyét és biztosítsák a május 25-i elnökválasztás ottani lebonyolítását.

"Olyan információk jutnak el hozzánk, melyek szerint ukrán erőket vontak össze Donyeck közelében. Ukrán egységek mozgását észlelték egyebek közt (a Donyecktől 60 kilométerre délkeletre fekvő) Volnovahi térségében és délkeleten, Mariupol irányából is" - mondta.

A keleti határ közelében lévő Luhanszkban szintén az Ukrán Nemzeti Gárda támadására készül az "egyesített délkeleti vezérkar" - tudta meg az orosz állami hírügynökség.

"Egy kétezer katonából és kétszáz katonai eszközből álló hatalmas hadoszlop tart Luhanszk felé, amelyben rakéta-sorozatvetők, önjáró lövegek, harckocsik és páncélozott harcjárművek is vannak" - ismertette a "délkeleti térség egyesített vezérkarának" képviselője.

Értesüléseik szerint az Ukrán Nemzeti Gárda hadoszlopa már Beloje településnél, Luhanszk közvetlen közelében van. A "népfelkelők" képviselője szerint az ukrán hadsereg és nemzeti gárda még az éjszaka megkezdheti a kelet-ukrajnai nagyváros ostromát.

A városparancsnokság - írja az ITAR-TASZSZ - röplapokon figyelmezteti a lakosságot arra, hogy "a Jobboldali Szektor" (a kijevi tüntetésekben vezető szerepet játszó szervezet) nemzeti gárdája részéről vegyifegyver-támadás várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarul beszéltek, szidást kaptak az államfői iroda osztályvezetőjétől

Két magyarul beszélgető fiatal nőt szidalmazott egy pozsonyi kávézóban két nappal ezelőtt Dárius Rusnák, aki később ugyanott két szlovák férfival verekedett össze. Tovább olvasom