Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

A franciák többsége ellenzi Sarkozy fiának kinevezését

Franciaország - A francia államfő fiának várható megválasztása egy fontos közigazgatási posztra elutasításba ütközik a franciák többségének körében.
A megkérdezettek csaknem kétharmada bírálja azt a tervet, hogy a 23 éves Jean Sarkozy kerüljön a befolyásos EPAD hivatal élére - derül ki a Le Parisien pénteki számában közzétett felmérésből. Még a konzervatív kormánypárttal rokonszenvező franciák is 51 százalékban helytelenítik az elnök fiának villámkarrierjét.

Az EPAD irányítja a francia főváros üzleti negyedét, a La Défense-t. Ebben a negyedben találhatók a legnagyobb francia vállalatok székhelyei, a Total olajipari konszerntől a legjelentősebb bankokig: a 3 millió négyzetméternyi területen 200 ezren dolgoznak. Az EPAD elnökének elsődleges feladata a negyed képviselete a világban, és a befektetők meggyőzése a La Défense-ban történő beruházásokra.

Az államfő ingerülten reagált a fiát ért bírálatokra. A Le Figarónak adott interjúban visszautasította azt a vádat, hogy ő akarná Jeant az EPAD élére "katapultálni". "Kit vesz célba ez a bírálat? Nem a fiamat, hanem engem" - panaszkodott Nicolas Sarkozy. Mint hozzátette, az EPAD elnöki posztját választás útján töltik be. Ráadásul a tisztséggel nem jár fizetés.

Az ellenzék az atyafiság-pártolás megnyilvánulását látja az ifjabb Sarkozy jelölésében; egyúttal azt állítja, hogy Jean - aki még nem fejezte be az egyetemet - nem rendelkezik a szóban forgó hivatalhoz szükséges felkészültséggel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összeütközött két F-16-os az Egyesült Államokban

Egyesült Államok - Összeütközött két F-16-os vadászgép éjszakai gyakorlórepülés közben az Egyesült… Tovább olvasom