Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

A holokausztot kell tanulmányoznia Nastase fiának

Horogkereszt viselése miatt a holokausztot tanulmányozó bukaresti Elie Wiesel Intézetbe küldi fiát szakmai gyakorlatra Adrian Nastase volt román miniszterelnök.
Mihnea Nastase jelenleg Svájcban végzi középiskolai tanulmányait. Az iskola Halloween-ünnepségén rajzoltatott a karjára horogkeresztet, az erről készült fényképet pedig a Kamikaze című román hetilap leközölte.

Adrian Nastase - aki Románia külügyminisztere és a román képviselőház elnöke is volt - blogjában állást foglalt, mihelyt tudomást szerzett arról, hogy a folyóirat nyomtatott kiadásában is közölni készül a fényképet.

A szociáldemokrata politikus elismerte, hogy az eset valóban megtörtént, és elítélte fia meggondolatlan tettét, nyilvánosan megfeddte gyermekét. A volt kormányfő úgy határozott, hogy a nyári vakáció idején a bukaresti Elie Wiesel holokausztkutató intézetbe küldi szakmai gyakorlatra. "Ott megtanulhatja, hogy bizonyos dolgokkal nem lehet viccelni" - írta a politikus a blogbejegyzésében.

Romániában a náci jelképek használata miatt nem először ér bírálat magas rangú vezetőt. Tavaly nyáron Radu Mazare, a 300 ezer lakosú Konstanca polgármestere jelent meg náci tábornoki egyenruhába öltözve egy divatbemutatón fiával együtt. Az antiszemitizmus ellen küzdő romániai civil szervezetek felháborodottan tiltakoztak.

Olvasóink írták

 • 6. apátfalvifaszagyerek 2010. június 02. 14:24
  „Jó kérdés. És mi mit kerestünk a Szovjetunióban, holott Hitler még csak nem is kért segítséget tőlünk a Barbarossa-hadművelethez. Mi önként csatlakoztunk. A magyar embernek semmi keresnivalója nem volt a Szovjetunió hómezőin. Mint ahogyan a románnak se. "és ennek ára volt" - ha a te 20 éves fiad fagyott volna halálra a Szu.-ban, akkor is ezt a maszlagot nyomnád? A nácik mindenkivel érdekből tettek "jó" dolgokat, és nem baráti szeretetből. Mint az összes nagyhatalom.”
 • 5. szilléri 2010. június 02. 13:25
  „Románia a náciktól visszakapta Dobrudzsát, mint mi Észak-Erdélyt és ennek ára volt.

  Szerinted mi mit keresünk Afganisztánba és Irakba ????”
 • 4. apátfalvifaszagyerek 2010. június 02. 09:25
  „Pontosan mi a hülyeség?”
 • 3. szilléri 2010. június 02. 08:37
  „Én is megtanultam a szovjet himnuszt !
  Apátfalvi már megint hűlyeségeket írsz !”
 • 2. dodó 2010. június 01. 20:45
  „Elie Wiesel állítólagos holokauszt "túlélő", a történelem egyik legnagyobb szélhámosa jelentős erőfeszítéseket tett a szabadságjogok felszámolása érdekében szerte a nagyvilágban. Ő volt az, aki tavaly őszi magyarországi látogatása alkalmából közvetítette a parancsot a pannon gyarmat irányítói részére: nem tűrhető tovább a szabad véleménynyilvánítás a holokausztmítosz ügyében.

  További információk: Carlo Mattogno történész honlapján; a Buchenwaldi Gedenkstätte (Emlékezet) Központ irattárában /http://www.buchenwald.de/index.php?p=168/ ; a romániai Központi Nemzeti Levéltárban; az Auschwitzi Múzeum levéltárában; National Archives, Washington; Kaliforniai Legfelsőbb Bíróság, County of San Francisco; http://erichunt.net/category/the-liar-elie-wiesel/; http://erichunt.net/category/the-liar-elie-wiesel/ ; Elie Wiesel, Night, Penguin Books, New York 1981, p. 125f.”
 • 1. apátfalvifaszagyerek 2010. június 01. 19:57
  „Nem gyenge nemzetáruló vénája lehet a kölöknek.... Sok százezer román hunyt el a nácik oldalán harcolva a keleti fronton. A nácik Romániának (is) csak szenvedést és pusztítást okoztak. Különben meg nem kell annyira felfújni ezt az ügyet, ha komolyan gondolta, akkor az Elie Wiesel intézet se segíthet rajta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzmosással gyanúsítják a Vatikán bankját

Pénzmosással gyanúsítja a római ügyészség a Vatikán bankját, az IOR-t - írta a La Repubblica kedden. Tovább olvasom