Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

A Kék Vödröcskék tüntetése Moszkvában

A hivatalnokok autóinak megkülönböztető jelzése ellen szerveződött Kék Vödröcskék közösség mintegy 40 autója tüntetett az orosz fővárosban szombaton, de a konvojt a tüntetés végpontjának kijelölt hely közelében feltartóztatta 20 rendőrautó, csak a résztvevők fele jutott el a célpontig.
Az autókra szerelt kicsi kék játékvödrök - amelyekről a szervezet a nevét kapta - a kék villogókat hivatott parodizálni. A szombati tüntetésen elöl haladó gépkocsit nagy kék vödör díszítette.

Oroszországban számos magas beosztású hivatalnok szolgálati kocsiján van kék villogó, noha ezeket szigorúan korlátozott számban adják ki. Az ilyen jelzéssel ellátott kocsik jelentős előnyöket élveznek a folyton beduguló utakon. A minap egy férfiú feljelentette Nyikita Mihalkov Oscar-díjas filmrendezőt, akinek állami hivatala nincs, de kocsiján szintén van kék villogó, s a hatóságok kénytelenek voltak beismerni, hogy Mihalkov jogtalanul jutott hozzá a szerkezethez.

A Kék Vödröcskék ezúttal az autósok vérében csak nulla ezrelék véralkohol-szintet engedélyező, augusztusban életbe lépett új KRESZ-szabály elleni tiltakoztak. Szakértők szerint ugyanis minimális véralkohol-szint kialakulhat bizonyos gyógyszerek, erjesztett tejtermékek és szénsavas üdítők hatására is.

Ezért a Kék Vödröcskék autósai a szombati tüntetés előtt kefirt ittak, és rögzítették véralkohol-szintjüket.

Több kék vödrös autót megállítottak a közlekedési rendőrök, de csak egy jegyzőkönyv született a KRESZ megsértése miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megölték a márciusi moszkvai metrómerényletek szervezőjét

Az orosz biztonsági erők szombaton Dagesztánban megölték Magomed-Ali Vagabovot, a március végi… Tovább olvasom