Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

A kínai cégek profitálnak az orosz élelmiszer-embargóból

Közvetlenül szállítanak élelmiszert ezentúl Oroszországba egyes kínai cégek, amelyek hatalmasat profitálhatnak a nyugati országokra Moszkva által kivetett exporttilalomból.
Közvetlenül szállítanak élelmiszert ezentúl Oroszországba egyes kínai cégek, amelyek hatalmasat profitálhatnak a nyugati országokra Moszkva által kivetett exporttilalomból.

A China Daily beszámol arról, hogy a Sujfenho-Pogranicsnij határon már a múlt hétvégétől egyszerűsödtek az adminisztratív szabályok, így a kínai-orosz kereskedelmi szállítmányokat a korábbinál is gyorsabban vámolják el.

Az új keretek értelmében Kínából az élelmiszerek, így zöldség és gyümölcs, Oroszországból pedig a fa elszámolásánál kevesebb a papírmunka - írja a lap.

A változásokról a lap szerint korábban állapodott meg a két ország, ugyanakkor ezek kezdete csaknem egybeesik a Moszkva által csütörtökön bejelentett exporttilalommal, amely az Európai Unió, az Egyesült Államok, Kanada, Norvégia és Ausztrália gyümölcs-, zöldség-, hús- és haltermékeire vonatkozik, egyéves időtartamra.

A nyugati országok elleni tilalmat a kínai vállalatok, elsősorban a határ menti vállalkozások könnyen saját gazdagodásukra fordíthatják, és a jelek szerint élnek is a lehetőséggel.

Az északkeleti Liaoning tartományban honos Pauzsung vállalat a hét elején jelentette be, hogy a kínai-orosz határon lévő Tunging megyében felállít egy 700 ezer négyzetméteres alapterületű viszonteladói zöldség- és gyümölcspiacot, hatalmas tárolókkal, fagyasztókkal és más egységekkel, ahonnan közvetlenül orosz vásárlóknak kínálja majd termékeit. A vámoltatás itt is gyorsított ütemben működik majd - ígérte a cég.

Hasonló terveket jelentett be a Tili vállalat, amelynek kész üzeme még nincs, de a következő hónapokra felállítja, hogy közvetlenül exportálja Oroszországba mezőgazdasági termékeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorodhatnak a német bevándorlási szabályok

Németországban elkészültek az uniós társállamokból érkező munkavállalókra vonatkozó szabályok… Tovább olvasom