Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

A kiszabadult clevelandi nők ügyében eljárást indítottak a háztulajdonos ellen

A háztulajdonos, az 52 éves Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro iskolabusz-vezető ellen négyrendbeli emberrablásért és három rendbeli nemi erőszakért indítottak eljárást.
Emberrablás és nemi erőszak vádjával eljárást indítottak szerdán az egyesült államokbeli Clevelandben az ellen a férfi ellen, akinek a házából két nappal korábban kiszabadítottak három fiatal nőt és az egyik hatéves kislányát.

A három nő - Amanda Berry, Gina DeJesus és Michelle Knight - a csaknem egy évtizedes fogság alatt rendszeres szexuális és lelki zaklatásnak volt kitéve, és többször elvetéltek - közölte a város önkormányzatának egyik tanácsosa. A kislány a most 27 éves Berryé.

A háztulajdonos, az 52 éves Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro iskolabusz-vezető ellen négyrendbeli emberrablásért (köztük a kislány fogva tartásáért) és három rendbeli nemi erőszakért indítottak eljárást. Castro fivérei ellen, akiket vele együtt vettek őrizetbe hétfőn, nem indítottak eljárást, mert mint a rendőrség közölte, nincs bizonyíték arra, hogy bármilyen bűncselekményben részt vettek volna. A helyi rendőrkapitány közölte: apasági teszt fogja megállapítani, hogy kitől fogant meg Berry kislánya.

Az ügynek még nagyon sok részlete homályos, egyebek között az, hogy a nőket hogyan rabolták el, hányszor estek teherbe, és hogy a vetélések milyen körülmények között zajlottak le. Az áldozatokat időnként a pincében tartották fogva, időnként megkötözve, illetve leláncolva - mondta el a városi tanácsos és a rendőrség.

A főleg Puerto Ricó-i bevándorlók lakta clevelandi negyedben élők elmondták, hogy amikor közösen keresték az egyik eltűnt nőt, illetve virrasztást tartottak érte, ezekben az akciókban maga Ariel Castro is részt vett, sőt, vigasztalta a nő anyját, illetve amikor pénzt gyűjtöttek a szóban forgó nő felkutatására, akkor a férfi zenélt az eseményen. Castrót több hangszeren játszó, a gyerekeket szerető, vidám, tiszteletteljes férfinak írták le.

Amanda Berry és kislánya, valamint a 23 éves Gina DeJesus szerdán hazatért otthonába. Egyikük sem beszélt nyilvánosan, pedig a házaknál ünneplő tömeg várakozott. Családjuk türelmet kért az emberektől, és köszönetet mondott nekik a támogatásért. A harmadik fogva tartott, a 32 éves Michelle Knight még a helyi kórházban van, állítólag kielégítő állapotban.

A rendőrség arról is beszámolt, hogy Ariel Castro ellen 2005-ben eljárást indítottak családon belüli rendszeres erőszak gyanújával, de nem tudták rábizonyítani a vádakat. A férfi állítólag többször megverte élettársát, súlyos sérüléseket okozva neki, valamint halálosan megfenyegette őt és közös gyerekeiket.

Olvasóink írták

  • 1. Roland1000 2013. május 09. 10:43
    „Micsoda egy <moderálvay rendőrség van ott. Kétszer is kint voltak korábban, mert a szomszédok kihívták őket a kertbe meztelenül kikötözött nő és a házból hallatszó segélykiáltások miatt, de a nő miatt nem mentek ki, a segélykiáltáskor meg nem nyitott senki ajtót, így továbbálltak. Ezek a rend őrei? Hát köszönöm szépen, ha ilyen tehetetlenek vigyázzák a rendet.

    És még a családon belüli erőszakot sem tudták bizonyítani. Mire jók ezek a járőrözésen túl?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraalakult az amerikai kongresszus magyar caucusa

Andy Harris és David Joyce republikánus, valamint Marcy Kaptur demokrata képviselő a 113. amerikai… Tovább olvasom