Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

A líbiai parlament ismét elutasította az új kormányt

A líbiai parlament vasárnap elutasította Musztafa Abu Sagur megválasztott miniszterelnök új kormányát, és ezzel a kormányfőtől is megvonta bizalmát.
A nemzetgyűlés 200 képviselőjéből vasárnap este 125 mondott nemet a Sagur által bemutatott tízfős válságkabinetre. A következő 3-4 hétben új kormányfőt kell választani.

A líbiai nemzetgyűlés csütörtökön utasította el Sagur első kormánylistáját, és három napot adott neki, hogy összeállítsa új kabinetjét. A képviselők azt nehezményezték csütörtökön, hogy a 27 politikus nem képviseli az összes régiót és a társadalom minden rétegét. Emiatt feldühödött tömegek megostromolták a parlamentet.

Sagur "tekintettel azokra a veszélyekre, amelyeknek az ország ki lett téve" és "a regionális érdekek figyelembe vétele nélkül" javasolta a tízfős kabinetet, amelynek a következő fél évben kellett volna az országot kormányoznia.

"Az első lista nem volt sikeres, voltak benne hibák, és kész voltam kijavítani azokat" - mondta vasárnapi parlamenti felszólalásában.

A helyi média szerint a júliusi választásokon győztes, mintegy 60 pártból álló, Nemzeti Erők Szövetsége nem csak számos miniszteri posztot követelt magának a polgárháború utáni első líbiai kormányban, de alapvetően elutasította az Abu Sagur által javasolt kormányprogramot is.

Sagur volt Líbia első megválasztott miniszterelnöke azt követően, hogy tavaly megdöntötték Moammer Kadhafi diktátor uralmát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szíriai tüzérség ismét átlőtt Törökországba

A szíriai tüzérség vasárnap ismét átlőtt Törökország területére, és a török tüzérség válaszul több… Tovább olvasom